Jagex Games Studio komt met een gloednieuwe online multiplayer shooter, waarbij hersenen net zo belangrijk zijn als kogels. Block N Load combineert first-person actie met strategisch bouwen. Teams kunnen defensieve en offensieve opstellingen bouwen, voordat ze het basiskamp van de vijand bestormen.

De arena’s in Block N Load zijn volledig te vernietigen en krijgen een explosieve make-over, wanneer teams tactische actie met strategische creativiteit combineren. Om de spelers te helpen bij het verwezenlijken van hun doelen, kunnen strijders kiezen uit zes verschillende helden, die ieder unieke strijdvaardige en tactische voordelen bezitten. Cogwheel is een losgeslagen robot met een obsessie voor wapens, O.P Juan Shinobi is een dodelijke ninja die je niet aan ziet komen en Doctor Eliza Doolally, die ethiek schuwt ten gunste van toegepaste scheikunde. Naast deze actieve en passieve vaardigheden heeft iedere speler toegang tot een verscheidenheid aan wapens en blokken, zoals mijnen, krachtvelden, springplanken, lijmtegels, geschuttorens en gigantische bommen. Al deze elementen samen genomen bieden een explosieve ervaring die alle vooroordelen over wat een first-person shooter moet zijn teniet doet.

img_Block_N_Load logo

Kenmerken van de game:
• GEEN GAME IS HETZELFDE: Een game wereld die zich blijft ontwikkelen tijdens iedere wedstrijd, terwijl spelers schieten en bouwen in de richting van de vijand en de overwinning
• VERSCHILLENDE KARAKTERS: Heldhaftige eenlingen brengen een robuuste mix van rollen voor volledige gevechten, defensieve en ondersteunende teamstrategieën
• SNEL EN STRATEGISCH: Iedere game is een mengeling van intelligente en creatieve tactieken, versmolten met strategische shooter actie
• WORD EEN MEESTERBOUWER: Creatief bouwen in de game kan resulteren in dodelijke en gevaarlijke constructies, waarmee ieder plan van de vijand teniet wordt gedaan.

David Solari, VP of Block N Load van Jagex:

“We bouwen al een tijd aan Block N Load en zijn immens blij hoe de game vorm krijgt. Block N Load is echt een wezenlijk andere game dan de type games waar Jagex bekend om staat; het is niet browser-based, het is niet free-to-play en het is geen MMO. Wij zijn erg blij dat we het eindelijk wereldkundig kunnen maken en hopen dat spelers veel plezier beleven aan de beta. Het team staat te popelen op de feedback en kijkt er erg uit naar uit om nauw samen te werken met de spelers en ervoor te zorgen dat Block N Load de allerbeste game wordt.”

img_Block_N_Load karakters

Over Block N Load
Block N Load is een team-based, voor maximaal 5v5, online first-person shooter die wordt uitgegeven door Jagex. Kies je held, selecteer je blokken en ga het gevecht aan in vernietigbare arena’s. Teams moeten beschikken over behendige tactieken en een goede strategie om de generator blokken van de tegenstander te vernietigen om zo de overwinning te claimen. Block N Load biedt een razendsnelle gameplay, waarbij geen game hetzelfde is en staat gepland voor beta op PC in december 2014.

Block lock N Load is momenteel in ontwikkeling voor PC en staat gepland voor release op Steam in 2015. Registratie voor de beta test in december is beschikbaar via de officiële website.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.