Hij is mooi roze, heeft een speelse vorm en zit in een fancy verpakking, de Almaz Attitude One headset.

De Almaz Attitude One lijkt in eerste instantie meer een headset voor muziek dan voor gaming. Toch kun je deze, in meerdere vrolijke kleuren te verkrijgen, headset ook wel voor gaming gebruiken.

Uiteraard vallen de kleurtjes lekker op, maar zit hij ook lekker? Je hoort mij altijd klagen over headsets die niet lekker zitten voor brildragers, maar eigenlijk zit deze Attitude One prima met bril. De hoofdband is wel wat glad dus als je te ver naar voren hangt kan hij van je hoofd glijden. Hij is wel gemakkelijk groter te maken en hij voelt stevig aan.

De oordoppen zijn niet rond maar rechthoekig en ook niet super groot. Ik denk dat dit de reden is waardoor het net goed gaat met brillenpootjes. De oordoppen sluiten omgevingsgeluid redelijk goed af. Je kunt de headset in elkaar vouwen door de hoofdband los te klikken aan beide kanten.


De luidsprekers kunnen verbazend hard. Het geluid wat de luidsprekers van de Attitude One produceren is in elk geval harder dan wat ik met mijn huidige headset bereik. Ook de bass is prima. Je kunt het geluid ook aanpassen maar dit gaat via de microfoon die je eraan klikt.

De headset komt met een kleine microfoon die je aan de headset kunt klikken. Hij is behoorlijk flexibel maar erg lang is hij niet. Let er ook op dat hij de goede kant op gedraaid staat wanneer je je headset even af en weer op doet. Je hebt hem, doordat hij gemakkelijk rond draait, namelijk redelijk snel in je mond zitten als je niet op let. Het geluid dat hij overbrengt is in elke geval wel van goede kwaliteit. Aan de microfoon zelf zit een mute-knop.

De aansluiting gaat via stereojacks (6,3 mm). De headset komt dus niet met een USB-aansluiting. Dit wil uiteraard ook prima maar, neigt meer naar een MP3-speler. De kabel is 7 meter lang. De headset heeft een premium cable pack, die je apart kunt kopen, waarbij je een snoer krijgt voor Apple-apparaten. Er zitten ook volume regelaars aan deze kabels.

Over het algemeen voelt deze headset toch meer aan als een muziek headset dan een gaming headset. De opties zijn net niet uitgebreid genoeg voor een gaming headset. Om muziek mee te luisteren is het verder een prima keuze, ook gezien hij zo gemakkelijk kleiner te maken is om mee te nemen. Hij ziet er wel erg tof uit verder en de verschillende kleuren zijn erg leuk.

Specificaties op een rij:
* 40 mm Dynamic drivers
* 20 Hz tot 20 kHz frequency response
* 16 Ohm
* 111 dB/mW sensitivity
* 7 m HiFi kabel met 3.5 mm mini-jack
* 3.5mm to 6.3mm converter
* + canvas draagtasje

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.