Vorig weekend kon je er niet omheen, iedereen speelde de Alpha van Evolve en ook ik dook voor jullie in de game.

Jullie hebben iets langer op mijn stukje moeten wachten maar, dat had een hele goede reden. Er waren wat problemen met o.a. de server dat de Alpha wat langer werd uitgerekt zodat iedereen de kans had om de Alpha te kunnen spelen.

Mijn eerste indruk van de game was dat de monsters er goed uit zagen. De eerste keer wilde ik dan ook graag in de huid van een monster stappen. Daar kwam meteen voor mij het eerste probleem. In plaats van gewoon kiezen wat je wilt mag je voorkeuren geven in hoe je wilt spelen. Nu vind ik dat mega irritant! Inmiddels ben ik behoorlijk verwend geraakt door de keuzemogelijkheden binnen de games die ik speel. Ik kan er makkelijk een uur voor uittrekken om een karakter helemaal te personaliseren. Dus ik baal ervan dat ik moet afwachten of ik daadwerkelijk als monster de wereld van Evolve kan betreden en dat ik ook niet kan kiezen als welke monster ik de wereld wil betreden.

img_evolve_03

De eerste keer heb ik geluk en ben ik een Godzilla type monster en verdwaald kijk ik om me heen om een plekje te vinden waar ik mezelf kan verstoppen. Het is de bedoeling dat ik uit de handen moet blijven van vervelende jagers en ondertussen sterker moet groeien. Mocht het me lukken level 3 te halen dan ben ik bijna onverslaanbaar en verslind ik de jagers met gemak. De wereld is vrij donker en groot en het lukt me de eerste keren niet om te ontsnappen aan de jagers die naar mijn gevoel een oneerlijk voordeel hebben van vier tegen een, totdat ik later in de game een andere rol ga spelen en merk dat er toch mensen zijn die een talent hebben voor een monsterleven.

Je mag dus niet echt kiezen binnen de game, wel kan je bepaalde voorkeuren geven. Na een tijdje de monster te hebben uitgehangen word het tijd voor mij om in teamverband te gaan werken. Je kan kiezen voor Assault, Trapper, Medic of Support. Het lijkt me wel wat om in de huid te kruipen van een Trapper en mijn tweede voorkeur zet ik op Medic. Bij de eerste ronde wordt mijn wens vervuld en mag ik inderdaad als Trapper fungeren binnen mijn team. Het lukt me zowaar om het monster waar we tegen vechten te vangen en vast te houden. Ik voel me dan ook enorm trots wanneer ik in mijn eerste teamverband potje samen met mijn team heb gewonnen. Bij de tweede loting mag ik ervoor zorgen dat mijn team blijft leven als Medic. Dit gaat me iets minder goed af maar ik ren en spring mijn team zo goed als ik kan achterna en heel ze waar ik kan.

img_evolve_02

Bij het teamverband spelen merk ik hoe ontzettend belangrijk het is om een goed team bij elkaar te vinden. De wereld is donker en heeft verschillende hoogtes en gangen waardoor je elkaar makkelijk kan kwijt raken. Toch moet je wel snel opereren want geef je het monster teveel tijd dan groeit hij binnen no time tot een level waardoor hij bijna onverslaanbaar wordt. De gevechten binnen de Alpha duren dan ook niet erg lang. Ieder potje duurt ongeveer maximaal tien minuten. Wat wel erg lang duurt zijn de laadtijden. Even snel spelen zat er voor mij niet in.

Persoonlijk vond ik de game een beetje te donker en de potjes te kort. Dat je slechts voorkeuren mag aangeven vind ik ook erg jammer want ik wil graag voorbereid kunnen spelen. Het idee om in teamverband te jagen op een nog onbekende monster vind ik wel leuk en de monsters zagen er goed uit. Nu is het afwachten wat er nog gaat veranderen want dit was slechts de Alpha test.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.