Op vrijdag 17 oktober  om drie uur konden de eerste gamers het Fries Congrescentrum naar binnen. The Reality XV is een feit en ik ben erbij!

Hoewel dag 1 nog lang niet voorbij is, toch al een verslag van dag 1. Ik arriveerde zelf om iets na vijven. Bepakt en bezakt met een tas vol ongezond eten en drinken, mijn PC en een dosis enthousiasme. Dit jaar heb ik het mijzelf zo comfortabel mogelijk gemaakt, dus slaap ik niet in de massa slaapzalen maar in een heerlijke hotelkamer in hetzelfde gebouw. Noem het vals spelen, maar de vorige zes jaren lag ik gewoon op een luchtbedje tussen de ronkende, stinkende gamers.

img_The_Reality_XV6
img_The_Reality_XV15img_The_Reality_XV5

The Reality XV heeft dit jaar het thema teruggebracht. Ik zat al eens in een junglethema en een horrorthema lan, dit jaar is het thema MEDIC. De tafels zijn zoals ieder jaar onderverdeelt in gekleurde vakken. Ditmaal zijn de vakken voorzien van mooie oplichtende kruizen. De crew heeft zich perfect aangepast aan het thema en lopen als dokters en zusters rond in de zaal. Zat ik nou op een lanparty of in een ziekenhuis?…

img_The_Reality_XV4img_The_Reality_XV9img_The_Reality_XV16img_The_Reality_XV12

De prijzenpot is dit jaar weer groot. Bij League of Legends kan er bijvoorbeeld €1000,- Cash verdiend worden, een CM Storm Quick Fire TK en € 400,- Riot Points voor de eerste plaats. Call of Duty 4 heeft een eerste plaats prijs van €500 en 5x Roccat Ryos MK. Starcraft 2 heeft een eerste plaats prijs van €350 en Straight Power 10, Shadow rock slim, Shadow wings 120mm. Daarnaast is er een hoop hardware te vergeven.

img_The_Reality_XV2

img_The_Reality_XV17

Het aantal dames dit jaar is heerlijk veel! Gelukkig zijn het niet meer alleen “de vriendinnetjes van” maar ook gewoon een hele meidenclan. Ik vind het mooi om te zien dat over de jaren heen er steeds meer dames bij komen. Naast mij zit AT_Rashia ook wel Rosalie. Zij zal de foto’s verzorgen voor AT gaming. Qua leeftijden is er ook van alles te vinden, van kinderen tot mannen en vrouwen van respectabele leeftijden.

img_The_Reality_XV1

Algemene sfeerimpressie is zeer gezellig, druk, warm en interessante muziek. Iedereen kan muziek aanvragen en we krijgen nummers van onder andere de Red Hot Chilli Peppers, Rammstein en Within Temptation tot Gangnam Style, Justin Bieber en One Direction voor de kiezen. Ik kan in elk geval ook dit jaar Stacy’s mom al niet meer aanhoren. Om negen uur gingen de lampen uit en kregen we de ultieme lan-vibe. De lieftallige Ward Geene van IGN opende de lan met zoals gewoonlijk het Rad van Fortuin, waarbij men prijzen kon winnen door gewoon aanwezig te zijn. De computer deed de rest en zo werden de winnende stoelen uitgekozen.
Morgen weer een nieuw verslag met onder andere de competities, mega diepte interviews (grapje) en waarschijnlijk een wat meer brakkere Heather dan vandaag.

img_The_Reality_XV20img_The_Reality_XV18

img_The_Reality_XV7img_The_Reality_XV22img_The_Reality_XV13img_The_Reality_XV11img_The_Reality_XV14

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.