In 2012 kwam Sleeping Dogs uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3, in onze review van toen beschreef Heather dat het een geweldige game was om te spelen. Zal de Definitive Edition net zo geweldig zijn?

Het verhaal
Voor dat de game uit kwam in 2012 begon de oorspronkelijke ontwikkeling door Activision met de titel True Crime: Hong Kong. De uitgever zag het project op een gegeven moment niet meer zitten en stopte het dure project. Square Enix zag er echter wel wat in en omarmde het project. Het werd uiteindelijk dus alsnog een groot succes.
Sleeping Dogs is een grote open wereld game, die zich afspeelt in Hong Kong. De open wereld games kennen we inmiddels al goed denk hierbij aan de Grand Theft Auto-serie en de Saints Row-serie. In de game speel jij met de hoofdrol speler Wei Shen.

Sleeping Dogs: Definitive Edition_20141006201437

Wei Shen groeit op in Hong Kong, maar hij verhuist al op jonge leeftijd met zijn moeder en zusje naar Amerika, in de hoop om zijn zusje van haar drugsverslaving af te helpen. Helaas lukt dit niet en sterft ze aan een overdosis. Door al die stress pleegt zijn moeder ook nog eens zelfmoord. Hij besluit om bij de politie te gaan en meldt zich vervolgens aan voor de politie academie. Op een gegeven moment heeft de politie in Hong Kong hulp nodig om een criminele organisatie op te pakken. Wei Shen lijkt hierin de geschiktste persoon te zijn, aangezien hij de ‘Triads’ kent van vroeger. Het is aan jou de taak om deze criminele organisatie op te rollen van binnenuit. Dit betekend dat je dus heel wat slechte dingen moet doen, om geloofwaardig over te komen. Eenmaal undercover komt hij erachter dat er bendeleden zijn die wel meer weten over de doodsoorzaak van zijn zusje.

Sleeping Dogs is een hele grote game, dus verwacht niet gelijk dat je alles kunt doen. Alles komt langzaam op gang. Op een innovatieve manier wordt je wegwijs gemaakt en zo wordt je geïntroduceerd in de game. Je zit er wel meteen helemaal in, het verhaal sleurt je mee in de sferen van Hong Kong. Je kruipt in de huid van crimineel die onderaan de voet staat van de criminele organisatie de Triads, terwijl je tegelijkertijd verantwoording moet afleggen bij je opdrachtgevers bij de politie.

Sleeping Dogs: Definitive Edition_20141006134133

Oud en nieuw
Maar waar het nu eigenlijk echt om gaat met deze Definitive Edition zijn de graphics! Wat is er nou zoveel mooier en beter? De game heeft een duidelijke facelift gehad dat is duidelijk te zien zodra je de game opstart en je eerste missies speelt. De game is nog steeds even leuk zoals het eerst was, hier en daar zijn dingen mooier en strakker gemaakt. De kung-fu gevechten zijn nog steeds even geweldig opgezet. De framerate loopt stukken beter dan in de vorige versie, maar loopt helaas nog niet te alle tijde perfect. De Definitive Edition ligt nu meer op een lijn met de PC versie van twee jaar geleden. Van wat ik heb gezien op de PlayStation 4 zijn de textures veel mooier en scherper, alles wat je in de verte ziet lijkt ook stukken beter. Het voelt nog niet helemaal aan als een ‘next-gen’, puur omdat de framerate nog niet altijd even zuiver loopt. Een ander puntje wat ook nog niet altijd even lekker loopt is de camera, in bepaalde omstandigheden krijg je de camera niet fijn achter je, bijvoorbeeld als je aan het vechten bent of aan het racen.

img_Sleeping_Dogs_All_DLC_EN

Inhoudelijk gezien, het enige opmerkelijke verschil tussen de oude-gen versie van Sleeping Dogs en de Definitive Edition is de DLC. Zowel Nightmare in North Point en Year of The Snake, plus alle content die naar nog eens bijhoort zijn erbij inbegrepen. Helaas maken deze uitbreidingen geen deel uit van het hoofd verhaal, maar het zijn andere verhaallijnen ernaast. Dat is zeker niet een negatief punt, maar juist omdat het verhaal zo sterk is wil je daar meer van zien. Toch kun je nog uren genieten van die uitbreidingen.

Sleeping Dogs: Definitive Edition_20141006193143

Conclusie
Sleeping Dogs: Definitive Edition is voor gamers die de oude-gen versie nog nooit hebben gespeeld of voor gamers die de oude-gen versie zo tof vonden het nog eens willen spelen. Voor de gamers die een PlayStation 4 of een Xbox One in huis hebben, is dit zeker een must-have! Het is een geweldige game met hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes. Toch kijk je hier doorheen zodra je wordt meegesleept in deze verhaal vertellende open wereld actie game. In deze editie voelt alles veel beter aan, alles is net even wat beter afgewerkt. Ik beloof je dat je zult genieten van deze game, een betere versie dan deze is er namelijk niet.


img_Sleepingdogs_boxMirjam’s score

Gameplay: 7.5/10
Fun: 9/10
Levensduur: 9/10
Graphics: 9/10
Originaliteit: 8/10

Totaalscore volgens reviewer: 8,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.