Stel je toch eens voor dat ik je 500 euro geef. Je mag er niet een nieuwe Michael Kors-tas van kopen, maar een Collector’s Edition van een game. Welke wordt dat dan? Die vraag legde ik mijn Female-Gamerscollega’s voor en de antwoorden waren zeer uiteenlopend..

Artikel_FAQ_Mirjam

Dat zou zijn: The Elder Scrolls Online Imperial Edition voor de PlayStation 4. Zelf ben ik een groot fan van de Elder Scrolls-serie. Het leek mij altijd al te gek om zo’n soort game met en tegen anderen online te spelen. Mijn wens is gehoord, daarom wil ik dan ook de meest uitgebreide editie die te koop is. De Imperial Edition bevat: de game, een geïllustreerde gids tot Tamriel van 224 pagina’s, Molag Bal – de Daedrische prins van overheersing – beeldje van 30 cm, Premium kaart van Tamriel, Collector’s steelbook verpakking en exclusieve DLC: speel als ‘Imperial’ in elke alliantie, ‘Imperial Horse’ mount, ‘Mudcrab’ pet en ‘Rings of Mara’ ringen waarmee je bonus XP krijgt als je met een vriend speelt en allebei de ringen draagt.

IMG_FAQ_CollectorseditionV

Artikel_FAQ_Laura

Over het algemeen krijgen de games die ik speel eigenlijk niet echt die special edition-treatment. Een franchise waar ik nog altijd graag mijn tanden in zou willen zetten is de Arkham-serie, helemaal omdat ik van het nieuwe deel al veel heb gezien en ik bloednieuwsgierig ben wie die robot-Batman toch is. Qua special editions zou ik voor Arkham Origins gaan, hoewel die game niet de beste schijnt te zijn. Ik vind echter die statue van The Joker tussen alle televisies zo sfeervol; dat zie je niet snel bij andere editions, dan zijn het vaak losstaande figurines zonder context. Deze roept meteen een gevoel op als je hem ziet, prachtig. En als deze al uitverkocht is, dan ga ik graag samen met Didi voor haar keuze!

IMG_FAQ_SpecialEditionVI

Artikel_FAQ_Samantha

Hmm….moeilijk. Ik ben vrij kieskeurig met special editions of collector’s editions van games, simpelweg omdat er veel spul bij zit waar ik weinig tot niks mee doe. Verder wil ik ook alleen dat soort edities van games die ik écht helemaal geweldig vindt dus uh… Ik zou dat geld waarschijnlijk houden en hopen dat er een leuke limited edition of collector’s edition van de nieuwe Zelda Wii U uitkomt ofzo? Bonuspunten als het er eentje is met zo’n limited edition van de console erbij.

Artikel_FAQ_Sandra

Ik zou dan meteen de Collector’s Edition van The Legend of Zelda The Wind Waker HD bestellen. Ik ben echt gek op deze game en heb hem natuurlijk allang voor de Wii U, maar deze speciale collector’s edition bevat de figurine van Ganondorf en ziet er prachtig uit. Perfect voor hier op de plank!

IMG_FAQ_CollectorsEdition1

Artikel_FAQ_Celine
Als ik op dit moment een special edition of collector’s edition mocht kiezen, dan zou ik gaan voor FarCry 4 Ultimate Kyrat Edition. Niet alleen voor het te gekke spel FarCry, maar ook omdat ik dol ben op posters van games. Ik ben pas verhuisd, dus heb ik nog genoeg plek aan de muur. De andere spullen van deze editie vind ik ook superleuk. Het travel journal boekje waar ik handige tips en dingen in kan opschrijven en het stenen beeldje dat ik op mijn overvolle bureau nog net kwijt kan!

IMG_FAQ_CollectorsEditionII

Artikel_FAQ_Didi

Welke special of collector’s editie wil ik hebben… Dat is best een lastige vraag. Ik ben normaal niet zo van deze edities. Vaak koop ik beeldjes en dingen los, omdat het dan echt items zijn die ik wil hebben of in mijn huis passen. Voor die paar extra wapens of outfits koop ik eigenlijk nooit een speciale editie, want hoe vaak gebruik ik die? In mijn geval bijna nooit. Er is recent wel een collector’s editie uitgekomen die ik stiekem heel graag had willen hebben, maar helaas zag ik de bodem van mijn portemonnee al. Dat was de collector’s editie van Disney Infinity 2.0. Ja, die game waar we de poppetjes allemaal te duur van vonden. Maar kijk nu toch eens wat een ontzettend coole display deze heeft…

IMG_FAQ_CollectorseditionIII

Artikel_FAQ_Sam

Daar hoef ik geen seconde over te twijfelen, want dat is de collectors edition van The Witcher 3: Wild Hunt. Ik wilde deze voor de PC pre-orderen, maar was net 1 dag te laat! Mijn lieve vriend en ik zijn groot fan van de game en verzamelen statues, dus deze zou eigenlijk niet mogen ontbreken in onze collectie. We gaan de game sowieso gezellig samen spelen op de PC. Nu zit ik alleen te twijfelen om de collector’s edition voor de Xbox One te bestellen, aangezien we die ook in huis hebben en de statue ook wel een heel mooi verjaardagscadeau is voor mijn vriend.

IMG_FAQ_CollectorseditionIV

Artikel_FAQ_Heather
Ik geef persoonlijk echt niks om special of collector’s editions. Vind ze overpriced en vaak niet eens leuk. Als ik er nu van jou een mocht kopen dan… moet ik eerst even googlen want ik heb geen idee. Ik zou denk ik voor de Injustice: Gods Among Us: Collector’s Edition gaan en dan de versie waarbij Wonder Woman een ruimteschip naar Batman gooit. Ik heb de andere versie ooit gewonnen met een prijsvraag, dus deze variant zou er leuk naast staan.

IMG_FAQ_CollectorseditionVII

Hebben we nog een collector’s edition gemist die een veel betere geldbesteding is? Laat het achter in de comments!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.