Elk jaar weer komt er in september een nieuwe FIFA voetbal game uit en in oktober meestal een nieuwe Pro Evolution Soccer. Maar wat als je een beginner bent en je kunt er helemaal niets van? Je wilt het stiekem toch een kans geven, lees dan snel verder.

Het voetbalseizoen voor de video game-industrie is dus weer volop gang. Sportfans zijn aan het kwijlen op hun nieuwste exemplaar van FIFA 15. Sommige gamers willen ze spelen, maar zijn bang dat de games te moeilijk zullen zijn voor hen. Niemand is te laat of te oud om het te leren.

Terug naar de basis
Wil je goed worden in een voetbal game? Iedereen kan goed worden, het enige wat je moet doen is oefenen en nog eens oefenen. Je begint met de basis besturing om het goed onder de knie te krijgen.

Sport games worden steeds complexer en hebben nu meer toegevoegde functies dan ooit tevoren dit betekent niet dat je het voor jezelf moeilijk moet maken om de overwinning te krijgen. Hoewel dit geweldig is, laat je niet door de nieuwe functies voor de gek houden. Het basis spel is nog steeds hetzelfde als het was vanaf de eerste voetbalwedstrijd ooit is gemaakt, bijvoorbeeld vroeger op Super Nintendo of Nintendo 64. Je moet alleen weten hoe je de aanval en verdediging onder de knie krijgt. Het klinkt misschien onmogelijk, maar er is een manier om de basis te leren en te spelen.

FIFA 15 Kick Off 0-0 NED V BRA, 1st Half

Het eerste wat de meeste gamers proberen is de easy mode. Het maakt niet uit als je het spel op de PC, Xbox 360/One, PlayStation 3 of 4 speelt, elke voetbal game heeft een Help-functie. Gamers wennen aan het spelen met deze easy mode en dan raak je gefrustreerd als je tegen een vriend of online gaat spelen. Want dit niveau is dan veel hoger en dus moeilijker. Probeer ook niet te veel de sprint knop te gebruiken, dit put je spelers uit en hierdoor raak je sneller de bal kwijt.
De basis speelwijzen zijn soms effectiever dan de gecompliceerde varianten. De reden is simpel; niemand die dat verwacht. Gebruik dit in je voordeel. Oefen op het trainingsveld en oefen tot je er bij neer valt. Elk jaar komt er weer een vernieuwde versie, hoewel het er anders uit ziet, het zijn gewoon mooie graphics en verbeteringen. De basis principes zijn nooit veranderd en dit is een sleutel om te kunnen concurreren en te genieten van het spel op hetzelfde moment, het maakt niet uit welk jaar het spel is uitgebracht. Je hebt korte passes, normaal en lang om uit te kiezen. Je moet in staat zijn om je eigen spelers eerst te leren kennen, dus speel met een team die je fijn vindt spelen. Hoe meer topspelers hoe beter je prestaties zullen zijn.

Timing is de sleutel
Snel en precies passen is de sleutel tot succes. Vaak lopen ego acties als beginner niet goed af. Snel over spelen naar je team maten en zo verschuif je de aanvallende linie steeds dichter bij het doel van de tegenstander. Passen wordt dan op een gegeven moment zo makkelijk dat het uit verdedigen ook niet meer zo moeilijk is. Gebruik bij het verdedigen de L2 knop, hierdoor maak je speler breed en daardoor maak het de tegenstander lastiger om er voorbij te komen. Als je op een gegeven moment ervaren genoeg bent kun je gaan oefenen met trucjes, diepte passes, gerichte passes en schoten met effect. Dit alles kun je tegenwoordig goed leren in de huidige FIFA games. Bij de speel optie Skill games kun je alle aspecten goed trainen. Dus voor alle beginners; geef het een kans, wie weet schuilt er een pro in jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.