Cammy, die we kennen van Street Fighter, is een keiharde vechterschick. Maar wat schuilt er eigenlijk achter dat vijandige uiterlijk?

Paspoort:
Naam: Cammy Whiteimg_cammy
Leeftijd: 19 jaar
Geboortejaar: 1993
Geboorteplaats: Engeland
Woonplaats: onbekend
Lichamelijke eigenschappen: Blanke huid, blauw/groene ogen, lang blond haar
Kleding: Rode baret, groen turnpakje, legerlaarzen en rode handschoenen
Karakter eigenschappen: sterk en vastberaden, houdt van messen gooien in haar vrije tijd
Carrière: agente van Delta Red, Britse geheime dienst
Familie: onbekend
Eerste Game: Super Street Fighter II
Relatie: onbekend

Na Chun-Li is Cammy het tweede vrouwelijke personage uit de Street Fighter games. Ze werd al snel zeer populair en fans konden jaren later zelfs op haar stemmen om haar in een nieuwe Street Fighter game terug te laten keren als playable character, wat gelukt is.

img_cammy2

Cammy heeft een zeer lange C.V., waarbij ze voorkomt in onder andere deze games: Street Fighter II, Super Street Fighter II, Street Fighter Alpha 2 Gold, Street Fighter Alpha Anthology, Street Fighter Alpha 3, Super Street Fighter II Turbo: Revival, Super Street Fighter II Turbo HD Remix, Street Fighter IV, X-Men vs. Street Fighter, Marvel vs. Capcom 2, Capcom vs. SNK, Capcom vs. SNK 2, Street Fighter X Tekken, Cannon Spike, Namco x Capcom en Final Fight: Streetwise.

In sommige games is ze een playable character, in anderen is ze een enemy die je moet verslaan. En dan hebben we het nog niet eens over alle referenties naar Cammy in andere games. In Monster Hunter Frontier Online kan je jouw character zelfs in een Cammy Shadoloo outfit steken.

img_cammy3

De Cammy-gekte stopt daar niet! Ze zit ook in Street Fighter (de film uit 1994) en in verschillende anime- en manga-series gebaseerd op de populaire game. Ze is zelfs op de achtergrond in de Disney animatiefilm Wreck-It Ralph te zien. Van haar jonge jaren is niet veel bekend, Cammy werd wakker uit een coma en de Delta Red hebben haar opgenomen in hun team.

In de vele games waar ze in voorkomt wordt steeds meer duidelijk gemaakt over haar verleden. Maar omdat ze in zo veel media voorkomt spreken de verschillende games, anime’s en manga’s elkaar nog wel eens tegen. Hierdoor blijft het altijd een beetje gokken wat nou echt met Cammy gebeurd was voor haar coma.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.