Super Smash Bros. voor de Wii U is op zichzelf natuurlijk al heel tof, maar met de DLC pakketten die Nintendo beschikbaar maakt, kan je jouw spel nog verder uitbreiden! Ik mocht het tweede DLC pakket voor jullie reviewen op mijn Wii U. Het eerste wat mij opviel aan het tweede DLC pakket is hoe veel er wel niet in zit! Je krijgt drie nieuwe personages om mee te vechten, twee nieuwe locaties om je gevechten uit te voeren, veel onderdelen voor het kostuum van jouw Mii personage en een heleboel nieuwe muziek.

img_super_smash_bros_dlc_all

Ryu uit Street Fighter is één van de nieuwe personages waarmee je kunt vechten. De toevoeging van Ryu is erg bijzonder, omdat dit de eerste keer is dat een personage van Street Fighter verschijnt in Super Smash Bros. De manier waarop er met Ryu gevochten kan worden is daarom ook specifiek aangepast om fans van de Street Fighter games tegemoet te komen. In Super Smash Bros. kan je met Ryu vechten met zware, gemiddelde of lichte aanvallen en als je de originele toetsencombinaties uit Street Fighter gebruikt dan krijgen zijn aanvallen nóg meer kracht. Samen met Ryu komt daarom ook de locatie Suzaku Castle mee in deze DLC om helemaal in het Street Fighter gevoel te blijven. Naast Ryu komt Roy uit Fire Emblem terug naar Super Smash Bros. en Lucas uit Mother 3 laat ook zijn gezicht zien als nieuw speelbaar personage.

img_super_smash_bros_dlc_ryu

Mijn absolute favorieten uit deze DLC zijn de nieuwe kostuums voor de Mii personages. De DLC bevat in totaal acht kostuums waarbij ik Isabelle uit Animal Crossing: New Leaf echt de leukste vind. Voor fans van Tekken games kan je Mii zich verkleden tot Heihachi en uit Virtua Fighter zijn Akira en Jacky nu als outfits te kiezen. Het kostuum van Akira bestaat zelfs meer uit blokken zodat het personage meer lijkt op het origineel. Zero en MegaMan.EXE kostuums uit Mega Man zijn daarnaast ook beschikbaar voor je Mii personages. Voor zij die ook de nieuwste games van Nintendo helemaal geweldig vinden kan je jouw Mii verkleden als de bekende Inklings uit Splatoon! Als bonus hierbij krijg je zelfs de Squid Hat waarbij je een heuse Splatoon inktvis op je hoofd kunt zetten. Als zwaardvechtende Mii trek je helaas wel aan het kortste eind met één kostuum die voor jou beschikbaar zal zijn. De Gunner en Brawlers hebben ieder drie kostuums beschikbaar. De Inkling Hat is voor alle types beschikbaar.

img_super_smash_bros_dlc_mii

Naast Suzaku Castle die natuurlijk bij Ryu hoort, zal de ouderwetse Dream Land (64) locatie terug zijn in deze DLC. De vechtlocatie die te schattig voor woorden is, was vroeger al in de allereerste Super Smash Bros. voor de Nintendo 64 te vinden. Dream Land is helemaal opgepoetst met nieuwe graphics en met de vrolijke kleuren straalt hij je tegemoet in de lijst van alle locaties. Het DLC pakket is zowel voor de Wii U en 3DS te koop, maar je kunt de DLC ook voor beide tegelijk aanschaffen tegen een mooie korting. Alle onderdelen van de DLC zijn ook apart kopen, handig als je alleen belang hebt bij een enkel kostuum of een vechter. Het totaalpakket van de DLC vind ik wel wat prijzig voor €22,28, er zit weliswaar veel in het totale pakket, maar ik zou zelf niet gauw 20 euro uitgeven voor DLC. Een vechter kost al gauw €3,99, een vechtlocatie €1,99 en een Mii kostuum €0,79.

img_super_smash_bros_dlc_dreamland

Sandra’s oordeel:review_cijfer_7.5
De nieuwe DLC voor Super Smash Bros. heeft voor alle fans wat wils met een grote diversiteit aan vechters en kostuums voor je Mii. Ryu heeft duidelijk extra aandacht in de vechtstijl gekregen en is daarom een bijzondere aanwinst. Dream Land (64) is terug van weggeweest en met de nieuwe make-over straal het vrolijkheid uit met de heldere kleuren. Hoewel er heel veel nieuwe kostuums zijn voor je Mii is de balans hierbinnen wel zoek: met maar één kostuum voor een zwaardvechter trek je duidelijk aan het kortste eind als dit je voorkeur heeft.

+ Veel diverse onderdelen om je spel mee uit te bereiden.
– De kostuums voor de Mii personages zijn niet gelijkwaardig op type verdeeld.

Deze DLC kopen als je een echte fan bent van Super Smash Bros. en daarom ook graag alles compleet wilt hebben.

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.