Het lijkt mij ontzettend gaaf om ooit een keer te duiken. Er is alleen een klein probleempje, ik ben bang voor vissen! Ik vind ze echt prachtig eruit zien maar ik hoef ze niet zo nodig aan te raken. Gelukkig kan ik vanaf vandaag toch de onderwaterwereld beleven met de Nederlandse game World of Diving.

De Nederlandse indie studio Vertigo ontwikkelde een VR-ondersteunende onderwater exploration game die vanaf vandaag verkrijgbaar is als Early Acces game op Steam. Dankzij de optionele support voor de Oculus Rift inclusief DK2 kunnen spelers samen de geheimen en oude schatten uit de diepten van de oceanen ontdekken. Uiteraard zijn er ook zeldzame diersoorten te bewonderen en kan je fantastische locaties bezoeken. De oceanen zijn gebaseerd op zowel realiteit en hier en daar wat eigen fantasie. Je kan ook je eigen onderwater creaties maken met de nieuwe mission editor.

“Na maanden ontwikkelen, meer dan 22500 forum posts met opbouwende feedback en geweldige ideeën, en het uitgroeien van onze community tot zo’n 6500 enthousiastelingen, is World of Diving nu eindelijk klaar voor de lancering op Steam Early Access,” zegt Richard Stitselaar, Creative Director bij Vertigo Games. “We kijken ernaar uit om nieuwkomers in de game te verwelkomen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat dit een Early Access game is en dus nog in ontwikkeling, wat bugs en ontbrekende features betekent.”

World of Diving  is via Steam Early Access verkrijgbaar voor PC, Mac en Linux met optionele Oculus Rift en Xbox controller support.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.