Firedroid heeft enige tijd geleden een stoer, maar schattig spel genaamd Barrr uitgebracht. Je beheert een piratenbar en binnen een bepaalde tijd moet je de dorstige piraten voorzien van bier en entertainment.

Het spel Barrr is ontworpen als onderdeel voor de studie Kunst & Techniek in Enschede door Roy van der Veen & Mariecke Kouwenberg. Het spel kreeg veel waardering en is er toen besloten om een uitgebreidere versie te maken.

Barrr is een casual game voor op je telefoon en kan je overal mee naar toe nemen. Het spelletje is eigenlijk vrij duidelijk. De piraten komen jouw Barrr binnen en hebben zin in bier, moeten even een toilet stop maken of willen een tatoeage laten zetten. In de loop van het spel zal er meer entertainment verschijnen om deze wilde mannen te vermaken. Dit moet allemaal binnen een bepaalde tijd voltooid worden. De titels van de levels zijn leuk bedacht met een piratentintje.

Het spel ziet er leuk uit. De piraten zijn schattig en geven toch een stoer gevoel. Maar dat komt natuurlijk door alle bier, tatoeages en piraten natuurlijk! Je bestuurd het spel met je vingers door de wensen van de piraten te voltooien. Wil een piraat bier? Tik dan op de bar. Zijn volle blaas legen? Tik op het toilet. Je kan ‘chains’ maken door op de plekken te tikken waar je wilt dat je piraatje heen gaat.

Het geluid is typisch piraat-achtig. De vrolijke deuntjes die voorbij komen kunnen op een gegeven moment wat irritant zijn. Maar deze worden wel afgewisseld. Er bestaat ook een button om de muziek gewoon uit te zetten. Maar na enige tijd begon ik mee te neuriën met de deuntjes.De meeste time management games zijn, vind ik, vrij simpel te halen op het hoogste niveau. Maar met Barrr heb ik nog wel moeite om de levels op de hoogste score te halen. Oftewel, lekker uitdagend. Barrr heeft meer dan 50 levels, 4 aparte thema’s en een upgrade-systeem. Zo blijf je wel een aantal uren bezig.

Je kan eerst de Barrr ‘lite’ versie downloaden om met de eerste level kennis te maken. Om uiteindelijk het spel te downloaden voor je Android via de volgende download links:

Meer informatie over Barrr of het Nederlandse bedrijf Firedroid kan je vinden op de website: Firedroid.net.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.