Hoewel ik nog maar net ben begonnen bij Female-Gamers kreeg ik de kans om mijn eerste preview te schrijven en wel voor de game Blockstorm. Nu ben ik ten eerste heel slecht in shooters en ten tweede, sorry fans, heb ik de game Minecraft ook nooit echt begrepen.
Blockstorm is een FPS die zich afspeelt in een wereld vol blokjes, duidelijk geïnspireerd op de populaire game Minecraft. De game, die nog in ontwikkeling is, is al te verkrijgen via Steam Early Acces. Er zijn op dit moment drie speelopties; Deathmatch, Team Deathmatch en Assault. Via een in-game editor kan je een eigen map of karakter maken of bestaande mappen en karakters bewerken. Zo kan je samen met je vrienden een heel eigen draai geven aan de match die jullie willen spelen.

Mappen maak je dus in de in-game editor met verschillende blokken, enkele blokken of complete eilandjes. De blokken geef je heel gemakkelijk een eigen kleur en ook textuur. Dat laatste heeft ook echt nut en geeft een leuk en spannend effect in de game. Wanneer je bijvoorbeeld een stalen textuur geeft aan een trap dan hoor je een speler ook echt aan komen lopen over een stalen trap. Hierdoor schoot mijn hartritme al meerdere malen omhoog terwijl ik verstopt achter een muurtje naderende voetstappen hoorde. Ben je net als ik niet zo heel handig in het digitaal bouwen met blokjes dan kan je ook een bestaande map bewerken.
Dat de makers van Blockstorm humor hebben merk je meteen bij het kiezen van een karakter. Zo kan je Blockstorm spelen als verschillende soldaten maar ook als chefkok en een erg op B.A. (A-Team) lijkend karakter. Zoals eerder gezegd kan je ook deze karakters aanpassen in de in-game editor maar je kan ook een geheel eigen karakter bouwen. Je zelfgemaakte creaties kan je ook met je vrienden of andere spelers delen.
Na al het bouwwerk dan nu het spelen zelf… In het begin krijg je de keuze of je een eigen match wilt kiezen of gewoon een quick match wilt. Je krijgt een lijst met allerlei matches waaruit je uit kan kiezen of een eigen match maken. Kies je voor quick match dan kan je kiezen tussen drie speelopties of je laten verrassen door op random te klikken. Bij Deathmatch speel je tegen iedereen en gaat het erom wie de meeste punten scoort door het uitroeien van andere spelers. Bij Team Deathmatch, de naam zegt het al, speel je in een van de twee teams (rood of blauw) tegen elkaar waarbij ook weer het team met de hoogste punten wint. En als laatste heb je Assault, daarin speel je ook in teams tegen elkaar en gaat het om het verdedigen of veroveren van een gebied. Je karakter kan twee wapens meedragen een voor verre afstanden en een voor dichtbij. Daarnaast heb je nog de keuze uit vier soorten explosieven. Ook krijg je standaard nog een schep, een blokkendoos en een mes in je uitrusting.
Ik heb me in zowel Deathmatch als Team Deathmatch meerdere malen grandioos laten inmaken door o.a. Female-Gamer collega Heather. Maar ondanks dat ik keer op keer mijn karakter dood zag gaan heb ik ontzettend veel lol gehad in de game. Tijdens het spelen kan je mappen aanpassen door tunnels te graven en muurtjes te bouwen. Zo kan je dus ook gaten graven of explosieven neerleggen waardoor gaten ontstaan en je dus nietsvermoedend door een gat valt en onbewust zelfmoord hebt gepleegd. De game is nog in ontwikkeling en dat merk je. Het is nog niet zo heel erg druk in de Blockstorm wereld waardoor je soms slechts met twee spelers in een wel heel erg grote map terecht komt. Wanneer je tijdens het gamen via Steam wilt chatten loopt hij soms op je tab knop vast waardoor je niets meer kan. De rifles zijn nog niet zo accuraat en wellicht dat dit ook zo blijft.
Ondanks al mijn verwachtingen heb ik heel veel plezier beleefd met Blockstorm. Ik heb geregeld in een deuk gelegen of me rot geschrokken terwijl ik nietsvermoedend dood ging. De mogelijkheid om tunnels te graven en muurtjes te bouwen geeft hele grappige situaties. Ook de voetstappen die je hoort verhoogd de spanning van de game aanzienlijk. Het voelde voor mij aan als een ouderwets potje verstoppertje spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.