Het is weer bijna donderdag en dat betekent dat Nintendo de eShop van 3DS weer aanvult met nieuwe content. Is het de moeite waard? En hoe was de nieuwe game die sinds vorige week te downloaden is? Dat lees je in de eShoppers van deze week.Vorige week kon je voor €4,99 een game downloaden die van AR gebruik maakt. Ik zie je denken: AR? Wasdah? Misschien kun je je nog herinneren dat je kaartjes cadeau kreeg met AR-codes erop, toen je je Nintendo 3DS aanschafte. Deze kaartjes kunnen worden gescand met je camera op de handheld en dan vormen ze virtuele wezens op je scherm. Bubble Pop World is ook zoiets, maar dan net even anders.

Het spel maakt gebruik van hetzelfde kaartje als die bij je 3DS zat, dus hopelijk kun je die nog ergens vinden. Het is de bedoeling dat je dat kaartje inzet om puzzel te maken waarin je dan belletjes schiet om dubbelen te maken. Ik hoor je alweer denken, ditmaal: Bejeweled! En dat klopt wel een beetje. Ik vind dat QR-gedoe wel een beetje gemaakt overkomen. Het is net alsof de ontwikkelaar net even te hard zijn best heeft willen doen om toch per se iets bijzonders aan deze simplistische puzzelgame toe te voegen.

Maar goed, het is sowieso niet heel erg mijn ding, omdat ik niet zo’n levelmaker en deler ben. Veel leukere dingen in de eShop deze week! Hoewel vooral de Wii U-eShop hoge ogen gooit, weet 3DS je toch te verrassen met het schattige LEGO: The Hobbit (€39,99). Deze is niet vanaf donderdag, maar vanaf vrijdag downloadbaar. Governor of Poker (€4,99), Mystery Case Files: Ravenhearst (€11,99) en Mystery Case Files: Dire Grove (€11,99) zijn ook nieuw, dus lekker veel casual titels in de shop deze week.Mocht je veel te veel geld hebben gespendeerd aan kleding, tattoos, nagellak en entertainment (ik in ieder geval wel), dan zijn er ook wat aanbiedingen voor de kleinere portemonnee: de volgende games zijn tot 8 mei €5,99 in plaats van €11,99: 4 Elements, Jewel Quest 4 Heritage, Luxor, Jewel Quest Mysteries 3: The Seventh Gate en Secret Mysteries in London. Myst en Urban Trial Freestyle zijn permanent goedkoper geworden. Voor Myst moet je €9,99 dokken in plaats van €13,99 en voor Urban Trial Freestyle leg je €4,99 neer in plaats van €6,99.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.