Ik heb de afgelopen tijd veel nieuwe (opkomende) games gezien, maar er was één game die er met kop en schouders boven uit stak en dit was The Last Tinker. Een game ontwikkeld door een aantal slimme, leuke en jonge jongens.

The Last Tinker is het eerste grote project voor Mimimi productions. Voorheen hebben ze wel een aantal kleine games ontwikkeld. Maar ze dachten: “Laten we het hier maar bij laten en gelijk voor de real deal gaan.” Ze ontwikkelden een game die voor als nog alleen uit gaat komen op Steam, maar hij zal ook zeker passen op een Xbox of PlayStation.

De game gaat over Koru (het is een soort aapje) en hij leeft in een wereld vol creativiteit. Althans dit was zo tot de onderlinge rassen ruzie kregen over welke kleur nu eigenlijk het mooiste is. Elke kleur symboliseert een andere emotie en als je de kleuren niet combineert gaat alles fout. Aan Koru de taak deze werelden en vooral deze mensen te helpen met hun onenigheid. Het is een erg leuk verhaal met een nonchalante hint naar racisme en hoe dit uit de hand kan lopen.

The Last Tinker heeft een erg hoog oehh en aah gehalte. Het is een platform game een beetje zoals Zelda met allemaal leuke puzzels er in. De heren van Mimimi zijn zelf ook echte gamers en dat is te merken. Zonder dat je het heel erg door hebt zitten alle goede elementen uit de beste games verstopt in dit spel. Ze hebben een goede balans gevonden tussen bestaande speltypes en hun eigen game. Dit maakt dat deze game dan ook makkelijk weg speelt. Hij zal al vrij snel op de markt komen maar voorlopig alleen op Steam, dus je kunt er lekker mee aan de slag op de PC of via je Steambox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.