Een Do It Yourself die je in zo’n 15 minuten kan maken is deze. Samen met Heather heb ik, Patricia, een sneeuwbol gemaakt met daarin Sackboy! Hoe je deze zelf kan maken leg ik uit in de onderstaande omschrijving.
Om te beginnen heb je natuurlijk een aantal materialen nodig om je eigen snowglobe te maken:

  • Een leeg potje
  • secondelijm
  • hobbylijm
  • water
  • glitters uit een potje
  • Figurine naar keuze

Het lege potje heb ik uit de supermarkt, groente in een potje! Dus eerst gegeten en daarna schoongemaakt en gebruikt voor deze DIY. Secondelijm heb je echt nodig om je figurine vast te zetten, met hobbylijm werkt dit niet. De glitters zitten in een potje die ik in dit geval bij de Kruidvat tegen het lijf liep. Ik heb kleine zilveren glitters en iets grotere sterren. En de figurine moet natuurlijk wel in je potje passen.

Je plakt, met secondelijm, je figurine vast in de deksel. Waarom secondelijm? Omdat hobbylijm, die wij hebben gebruikt, uiteindelijk los heeft gelaten.

Terwijl onze Sackboy staat te drogen, doen we de glitters in het potje. Hoewel Heather in dit geval eerst aan het strooien was! Een hele lading zilveren glitters en een aantal rode sterretjes!

Dan water toevoegen! Gooi er voldoende in, dus meer dan je op de foto ziet, anders blijft er een lege laag zitten.

Dan is het tijd om Sackboy te laten zwemmen. Even de lijm in de rand van de deksel smeren, zo blijft je deksel mooi zitten.

Als je figurine goed vastgeplakt zit kan je hem op de kop houden en in het potje met water te doen en de deksel vastdraaien.

En dan omdraaien, schudden en je sneeuwbol is klaar. Zoals je ziet is er bij ons een lege laag over, dus maak niet onze fout en doe er genoeg water in!

Omdat wij de boel nog wat saai vonden hebben we met Washi tape (te koop bij de Hema of Action) de boel wat opgefleurd.

We hebben gekozen voor de rode Washi tape met witte sterren. Deze hebben we onderaan op de rand van de deksel geplakt en aan de bovenkant een randje geplakt.

Flink schudden en je Sackboy staat in de glittersneeuw!

Is het iets om zelf te maken? Welke figurine zou jij gebruiken?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.