Na een nachtje in een hotel te hebben geslapen werd ik wakker, deed ik mijn cosplay aan, make-up en mijn pruik op en ging ik samen met mijn vriend naar de animeconventie Abunai in Veldhoven. Het was eindelijk zover! Hoewel Abunai een driedaags evenement is, gingen mijn vriend en ik en maar één dag, de zaterdag. Voor mij is dit even voldoende!

 
Rond een uur of elf arriveerden we met de bus bij NH Koningshof, het hotel waar Abunai gehouden werd. We waren bang voor een lange rij bij de ingang, want vorig jaar hadden we erg lang moeten wachten (in de regen!) voordat we naar binnen konden. Helaas was dat dit keer niet het geval en hadden we snel ons bandje waarmee we de conventievloer op mochten.Na onze spullen bij de garderobe gebracht te hebben, deed ik nog de laatste dingetjes aan mijn cosplay (voor de nieuwsgierigen, ik cosplayde Wendy Marvell uit de anime Fairy Tail) en gingen we naar de dealerroom. In de dealerroom staan kraampjes met allerlei leuke spulletjes die bijvoorbeeld anime of game gerelateerd zijn. Dit is altijd de ruimte waarbij ik echt moeite moet doen om niet al te veel geld uit te geven! Ik heb wat foto’s gemaakt in de dealerroom en zoals je kunt zien zijn er genoeg gamegerelateerde spulletjes te koop.

Naast allerlei anime merchandise, hadden ze bij dit kraampje ook verschillende game gerelateerde spulletjes. Ik heb ergens nog steeds spijt dat ik die Kirby-knuffel niet heb meegenomen, zo schattig!

Deze stand was van SlashBite, waar je allerlei dingetjes gemaakt van strijkkralen kon kopen. Super origineel en creatief!

Link knuffels

Bij deze stand keek ik mijn ogen uit, zoveel games (ook retro!) en game merchandise. Zelfs The Legend of Zelda – Majora’s Mask nog in het doosje! En wat een boel knuffels. Hoewel er dus een hoop leuke dingen te koop waren in de dealerroom heb ik me behoorlijk goed ingehouden qua aankopen. Toen we weer de hal op liepen, keken we even hoe laat het was. Bleek dat we ongeveer 1,5 uur in de dealerroom waren geweest en het inmiddels al half 1 was! Daarom hadden we zo’n honger.. Op zoek naar iets te eten dus! Op de wegwijsbordjes zagen we ‘Japanese Food’ staan dus we wisten al snel welke kant we op moesten gaan. Sushiii! Hoewel het niet zo zonnig was gingen we toch even gezellig samen buiten sushi eten. Even de honger stillen.

Naast de bar waar je Japans kon eten was een ruimte waar je verschillende spelletjes kon spelen, zoals touwtje trekken en goldfish scooping. Bij goldfish scooping is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk balletjes in je bakje krijgt door met een netje gemaakt van rijstpapier de balletjes uit het water te vissen. Dit is best lastig, want het rijspapier is hartstikke dun en gaat snel kapot als het nat wordt. Ik had maar 4 balletjes te pakken, maar mijn vriend was wat fanatieker en hij haalde zelfs het record in dat uur (op dat moment)! Hoewel trouwens goldfish scooping hier met balletjes wordt gedaan, wordt het in Japan met echte goudvissen gedaan, zoals de naam al zegt.

Hierna hadden we zin in nog meer videogames te zien! Mijn vriend is fan van Super Smash Bros, dus dat wilde hij graag even spelen, en ik had gewoon zin in wat games. Toen we binnen kwamen in de gameroom was er zelfs een Super Smash Bros (Brawl) competitie bezig! Met de competitie konden we niet meer meedoen, maar er waren zat andere games om te spelen en zelfs Super Smash Bros Melee. Die was helaas even bezet dus gingen mijn vriend en ik Mortal Kombat op de eerste Xbox spelen. Daarna kon mijn vriend aanschuiven bij Super Smash Bros Melee en ging ik wat foto’s maken van de grote gameroom.

Nadat mijn vriend een paar potjes had gespeeld, besloten we naar de ruimtes te gaan waar workshops werden gegeven. Aangezien mijn vriend en ik het kaartspel Magic the Gathering spelen, zochten we de ruimte op waar kaartspellen gespeeld werden. Daar kwamen we ook nog een aantal vrienden tegen die ook Magic the Gathering spelen en we hebben dus daar nog een paar uurtjes rondgehangen en MTG gespeeld. Ondertussen liep ik nog wat rond door het gebouw en haalde ik Bubble Tea, een heerlijke drankje met jelly balletjes.

Inmiddels was het alweer tijd voor het avond eten! We liepen weer richting de bar waar Japans eten verkocht werd. Ik had op een of andere manier niet zo’n honger (hectische dag!), maar ik nam toch maar een bak noodles. Nadat we hadden gegeten kleedde ik me weer even om naar mijn gewone kleding. Je wordt zo’n cosplay en zo’n pruik toch wel erg zat na zo’n lange dag! Tot slot gingen we naar de MangaKissa (ruimte waarin je manga’s kunt lezen) om te luisteren naar Abe de Verhalenverteller. Omdat het thema van Abunai dit jaar ‘Darkness Rising’ was, vertelde hij een spannend verhaal. Hij vertelde het erg leuk en ik was geboeid tot het eind.

Na het verhaal van Abe was het helaas tijd om naar huis te gaan. Ik was ontzettend moe, en kon niet wachten om mijn bedje weer op te zoeken. Ik heb een geweldig leuke dag gehad en kan niet wachten tot de volgende anime conventie! De volgende die in mijn agenda staat is MGC Experience in Utrecht op 26 oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.