Er zijn weer veel game evenementen geweest en natuurlijk staat Firstlook nog op de planning. En dat betekent ook dat er goodies gescored zijn, maar wat doe je nu met dat XL T-shirt wat je gevangen hebt. Dat shirt wat je ving, met risico voor eigen leven tussen al die zwetende mannen oksels. Het word inmiddels wat kouder maar met een panty kun je nog best een jurkje aan. Dus waarom tover jij je shirt niet om tot een hip en leuk jurkje.
Benodigdheden:- Schaar- Mesje- Lineaal- Naald en draad- Potlood of krijtEn natuurlijk een XL T-shirt.

Om te beginnen zoek je al je materiaal bij elkaar en leg je het shirt op een platte ondergrond.

Begin met het eraf knippen van de mouwen. Om er voor te zorgen dat de arm gaten niet te groot worden knip je aan de binnenkant van de naad.

Leg het shirt dubbel zodat je beide arm gaten op dezelfde grote kunt knippen. Ik koos ervoor de banden op mijn schouders nog iets smaller te knippen.

Ik heb het shirt even aangetrokken om te kijken hoe groot de arm gaten waren. In mijn geval liep ik praktisch in mijn Bh en om dit te voorkomen heb ik met een streepje aangegeven hoe groot het gat moest zijn.

Ik heb het shirt binnenste buiten gedraaid en met naald en draad een klein stukje vast gezet. Nu blijft er nog wel een flapje over maar zodra jij je shirt aantrekt zullen deze naar binnen vallen.

Nu lijkt het shirt nog een beetje op een soepjurk, maar om er makkelijk een model in te brengen gaan we er strikjes in maken.

Trek het shirt aan en meet hoe strak jij de stof om je lichaam wilt hebben. Pak aan beide kanten een beetje stof en vouw dit als een harmonica teken het af of stop er even een speldje in.

Zorg dat je aan beide kanten van je lichaam de streepjes op dezelfde hoogte hebt zitten en snij deze dan voorzichtig open. Dit kun je het beste verticaal doen dus van de onderkant van je shirt naar de bovenkant. Anders scheuren ze te snel uit. De gaten hoeven niet groot te zijn hou ongeveer een centimeter aan.

Nu heb je een koortje nodig om deze er doorheen te halen. Je kunt hier ook met leuke gekleurde lintjes werken. Maar ik wou het nog een beetje subtiel houden, dus heb ik ervoor gekozen om een strook van de mouw te knippen.

De mouwen die je eraf geknipt hebt functioneren prima als lintjes. Knip er een strook vanaf en haal dan eventueel de naad van de mouw er tussenuit en dan krijg je een lang stukje stof.

Dit strookje doe je door twee van je gesneden gaten heen. En maak er nu een strik in. Dit herhaal je natuurlijk nog een keer bij de andere kant van je shirt.

Als je hem gaat passen haal de strik dan even los. Zo kun je hem hierna precies op jou gewenste maat strikken.

Voor mij is het jurkje nog net iets te kort maar als je onder de 1.70m bent dan is het een iets wat degelijker jurkje.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.