Heb jij op 17 september aanstaande al uitroeptekens, hartjes of andere markeringen staan? Het verbaast mij niks als dat wel zo is, iedereen en zijn moeder zit te wachten tot die dag aanbreekt.Niet omdat die datum het 2-jarig jubileum van de oprichting van de Occupy-beweging markeert, maar omdat Grand Theft Auto V dan eindelijk in de winkel ligt. Wat is het een lange weg naar die datum toe he? Zo voelt het voor mij in ieder geval wel. Steeds als er een afbeelding online verschijnt, dan ligt heel Twitter weer op zijn gat en doen diverse fanboys en –girls volgens mij plasjes van enthousiasme. Hoewel ik dat enthousiasme zelf niet zozeer kan opbrengen voor de gamefranchise, vind ik het erg tof dat anderen er zo van kunnen genieten. Fascinerend ook wel. Het doet me denken aan die jongen die vaak in van die ‘gestoorde fans-‘compilaties voorbij komt. Je weet wel, die gast die helemaal gek werd toen Mariah Carey in Nederland was. Deze dus! Zo voelt het ook elke keer als GTA V weer eens in het nieuws is. Er wordt zo hard naar de game uitgekeken, dat ik me haast niet kan voorstellen dat hij die hoge verwachtingen kan waarmaken. We zullen het op 17 september zien, of Rockstar het weer voor elkaar krijgt. Tenminste, de verkoopcijfers zullen hoe dan ook skyhigh zijn, maar is de game ook echt goed?Dus aan de ene kant is er die golf van geluk die door de wereld heendreunt als er weer een afbeelding van de game verschijnt, en anderzijds denk ik dan zwartgallig: wat nou als ze het niet kunnen waarmaken? Al die teleurgestelde fans.. Nu denk jij als fan waarschijnlijk dat je simpelweg weet dat het retegoed wordt, puur gebaseerd op de eerdere delen. Terecht. Bovendien is Rockstar zich natuurlijk maar al te bewust van die enorme hype die elk berichtje van GTA is, dus ze weten daar ook wel dat ze het echt goed moeten aanpakken.Ik ga het toch nog een keertje zeggen: ik vind het heel spijtig dat er geen vrouwelijk hoofdpersonage in de game zit. Hoewel ik de meesten van mijn feministische trekjes redelijk achter me heb gelaten, is dat iets wat me nog steeds dwarszit. Altijd weer die mannen, dit keer zijn het er zelfs een stuk of drie? Daar had toch best een dametje tussen mogen zitten. Maar goed, hier hebben we het al eens over gehad dus ik zal mijn snaveltje weer houden.Laten we maar gewoon lekker meegaan in de gekte. 17 september is sneller aangebroken dan je denkt en GTA wordt waarschijnlijk toch wel verrassender dan je denkt. Ik hoop het in ieder geval, want de verwachtingen zijn hoger dan skyhigh, ze zitten ergens bij Jupiter. Tot die tijd ga ik genieten van alle mensen die helemaal gek worden van enthousiasme. Morgen bijvoorbeeld, hoef ik om 16 uur niet te proberen op Twitter in te loggen.. Dan verschijnt er namelijk een GTA-gameplayfilmpje.. Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.