Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Red Crow Mysteries Legion.Je wordt wakker in je bed, maar er voelt iets niet goed. Het is alsof je nog droomt en wanneer de geest van je moeder aan je bed verschijnt, neemt de dag wel een heel rare wending. Ze roept dat je haar snel moet volgen naar de tuin en verdwijnt. Nu je uit bed bent begint het avontuur. Het spel begint redelijk rustig met het zoeken van zes gouden bloemen in de ruimte. Op deze manier leer je hoe je voorwerpen moet vinden en oppakken. Het spel legt ook kort uit hoe je bijvoorbeeld in één van de kasten in de ruimte kunt kijken om daar naar voorwerpen te zoeken. Daarna is het jouw beurt om zelfstandig een weg naar de tuin te vinden. Het is eventjes proberen maar al gauw sta je in de hal buiten de slaapkamer. Ook hier is de deur op slot en zal je al zoekend en puzzelend de sleutel moeten vinden. Het spel heeft een duistere sfeer wat een bepaalde spanning geeft, en de duisternis maakt het moeilijker om sommige voorwerpen te vinden.

Wat vrijwel meteen opvalt aan Red Crow Mysteries Legion zijn de voorwerpen, waarbij sommige volledig opgaan in de omgeving. Er zijn ook voorwerpen die vrijwel meteen te vinden zijn omdat ze niet in de omgeving opgaan of vrij opvallend in de omgeving geplaatst zijn. Het moeilijke hieraan is dat je veel voorwerpen mist en daardoor niet verder kunt in het verhaal. Dit is zeker geen minpunt want het geeft een goede uitdaging. Tussen het zoeken van voorwerpen door, die in de omgeving te vinden zijn en te gebruiken, zijn er vele minigames en puzzels. Deze minigames en puzzels maken het moeilijker om naar de tuin toe te gaan, want zodra er weer een kamer met een deur die op slot is kan je één of meerdere puzzels verwachten. De voorwerpen hebben hierin een grote rol, omdat die vrijwel altijd nodig zijn om een puzzel compleet te maken voordat deze opgelost kan worden. Na een schilderij in elkaar gezet te hebben gaat de deur van de gang open. De volgende ruimte staat vol met spullen en het eerste wat opvalt, is de dierenschedel boven de volgende deur. De schedel heeft een sleutel in zijn bek, maar zo gemakkelijk kom jij er niet vanaf. De sleutel zit goed vast en je zult dus eerst een oplossing hiervoor moeten vinden.

Een groot voordeel is de inventaris onder in het scherm, je kunt namelijk wisselen naar een scherm waar de namen van de voorwerpen op staan die in deze ruimte nog gevonden kunnen worden. Dit maakt het er alleen niet gemakkelijker op want waar vind je dat gewicht in die donkere ruimte, of die sleutel in de tuin? Na lang zoeken en puzzelen kom je eindelijk in de tuin, waar je moeder uitlegt wat er aan de hand is. Het kwaad heeft zich weer verenigd en de goede geesten, waar je moeder ook bij hoort, denken dat jij de gave hebt om de hele wereld te redden. Een grote opgave, en daarom moeten ze het zeker weten door je een test te laten doen. Je bent bijna klaar voor de test, maar je zult eerst een brief moeten ophalen in de kelder van het huis. In het gesprek wordt duidelijk dat je geen angst moet hebben, want de vijand voelt dat en kan hierdoor sterker worden. De dimensie waar je je in bevind zal de sleutel zijn tot de redding van de mensheid, en je moeder weet zeker dat jij de uitverkorene bent met de grote gave, maar de test die je zult moeten ondergaan zal het moeten bevestigen. De wereld heeft jou en je gave nodig om het kwaad te verdrijven, maar ben je er zelf wel klaar voor?

Conclusie:Red Crow Mysteries Legion is een spannend zoek en vind spel vol met verborgen voorwerpen, puzzels en minigames. Je moeder heeft je verteld dat jij de wereld moet gaan redden van het kwaad, door een buitengewone gave te gebruiken die je al die tijd al bezat. Voordat je de mensheid kunt redden, zal je een test moeten ondergaan, maar ben je daar wel klaar voor? Dit spel is spannend en geeft vele uitdagingen. Naast het zoeken van de verborgen voorwerpen, die soms zo goed verstopt zijn dat je toch af en toe een hint moet gebruiken, zijn er ook nog vele verborgen rozen die het mogelijk maken om trofeeën te verzamelen. Ben jij klaar om de hele wereld te redden met je nog onbekende gave? Lukt het je om te slagen voor de test die de goede geesten je opgelegd hebben? Ontdek het in Red Crow Mysteries Legion!Red Crow Mysteries Legion is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.