Na vele Lego-games van films en verschillende thema’s is er nu een nieuwe Lego-game voor de 3DS: Lego City Undercover – The Chase Begins. In deze spannende game kom je in aanraking met Chase McCain, een jonge politieagent die nog veel moet leren. Chase begint aan zijn politiecarrière en krijgt te maken met steeds grotere politiemissies.Na een leuke scène waarin we Chase leren kennen, is het tijd om je te wagen aan je allereerste missie. De agenten zijn allemaal lusteloos zonder hun donuts en het is aan jou om uit te zoeken waarom ze nog niet gearriveerd zijn. De game leidt jou niet in de goede richting en je hebt de vrijheid om zelf te doen wat je wilt. Het eerste wat ik natuurlijk geprobeerd heb is om voorwerpen kapot te slaan voor muntjes, maar al gauw stort ik mij op de voorbij rijdende auto’s. Eenmaal in een auto besluit ik toch maar de missie uit te voeren, ondanks dat ik overal heen zou kunnen rijden waar ik wil. Het zomaar instappen in rijdende auto’s, het racen over de wegen en snel door rood rijden voelt allemaal erg aan als GTA, maar op een meer schattige Lego-manier. De wereld is erg kleurrijk en er valt zo veel te beleven dat het in eerste instantie een beetje overweldigend voelt. De missies zijn optioneel en zorgen ervoor dat je helemaal je eigen gang kunt gaan in deze wereld van blokjes.

De missies in Lego City Undercover geven je een steeds duidelijker beeld van alle mogelijkheden in het spel. De eerste missies vond ik erg rustig beginnen zoals de missie van de donuts opsporen of een zoekgeraakte hond terugvinden. Deze leggen wel de basis voor wat je als agent moet weten, zoals aanwijzingen zoeken, maar ik vond het jammer dat het zo rustig begon. Natuurlijk wordt Chase steeds beter in zijn politiewerk en krijg je al snel missies waarin je de boeven leert arresteren en hoe achtervolgingen ter werk gaan. De achtervolgingen vond ik voornamelijk leuk omdat deze telkens anders zijn. De ene keer ga je met een auto achter die boef aan, de andere keer ren je er achteraan of spring je over daken om de Lego-criminelen te arresteren. Je avonturen op missies zullen erg verschillen en laten je een boel locaties zien zoals de gevangenis waar een opstand gaande is of een bouwplaats waar voertuigen en blauwdrukken worden gestolen. Tijdens deze missies leer je ook de waarde van verschillende kostuums kennen. De kostuums zijn vooral leuk omdat je daarmee nieuwe acties uit kunt voeren, en er natuurlijk veel leuker uit kunt zien. Eén van de eerste kostuums waarmee je in aanraking komt zijn het gevangene-kostuum en het bouwvakker-kostuum. Wanneer Chase zich heeft vermomd als gevangene kan hij deuren openbreken met zijn breekijzer en cijfersloten van kluizen openen. Dit is bij de missie van de gevangenisopstand erg gemakkelijk, maar verder in de stad zal dit ook kunnen gebruiken om in andere gebieden te kunnen komen. In de stad zal je ook branden tegenkomen, die je alleen kunt blussen als je het brandweer-kostuum aan hebt. De kostuums zorgen er voor dat gebieden nooit helemaal uitgespeeld zijn omdat je er met een nieuw kostuum misschien wel weer handelingen kan doen. Dit zorgt voor lang speelplezier ondanks dat je al op vele locaties bent geweest.

Lego City Undercover heeft helaas minder verzamelstukken dan we in sommige andere games zien, maar desondanks is het een erg uitdagend spel. De dingen die wél te verzamelen zijn zorgen voor de nodige frustratie als je het in een gebied zit liggen waar je nog niet bij kunt komen. Het geeft de nodige motivatie om verder te spelen en de benodigde kostuums en missies vrij te spelen. Over het hele spel zijn bijvoorbeeld ansichtkaarten te verzamelen, die vooral gewoon leuk zijn omdat de apparaten hiervoor op leuke locaties staan en het uitzicht met het 3D-scherm erg mooi is. Bovendien zijn er weer noppen te verzamelen, voertuigen te koop die je eerst vrij moet spelen en kan je je eigen gebouwen bouwen met verzamelde stenen. Zo zal je op het politiegebouw een helikopterplatform kunnen bouwen en op het eiland met de gevangenis een vuurtoren. Deze gebouwen zijn er niet alleen voor de sier, maar zullen je ook verder helpen in het spel.

Voor het oog ontbreekt er niets want de omgeving en het uitzicht zijn zeer mooi gemaakt. Er valt altijd wel iets te zien (of juist niet, wat later ontdekt kan worden) en de zeer kleurrijke omgeving geeft het spel een leuke vrolijke uitstraling. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat je ook verscheidene gebouwen in kunt gaan, zoals het politiebureau waar je je baas al slapend achter zijn bureau kunt vinden. In het politiebureau heb je bovendien ook de mogelijkheid om je voortgang in de game te bekijken, wat ik altijd erg prettig vind. Lego City Undercover – The Chase Begins begint misschien een beetje traag, maar het is het absoluut waard! De vele achtervolgingen en arrestaties, om nog maar te zwijgen over de vrijheid die je in de game hebt, maken het tot een spannend en uitgebreid spel. Chase bewijst ons dat het werk van de politie zelfs in een stad van Lego heel erg spannend en leuk kan zijn!Score:Gameplay: 8/10Fun: 7.5 /10Levensduur: 6.5 /10 Graphics: 7/10Originaliteit: 7.5/10Totaal volgens reviewer: 7,3

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.