Op 9 juni hield het Bonami Spelcomputer Museum een verkoop- en ruilbeurs voor retro-games. Als liefhebber of zelfs fanaat van retro-games, ben ik hier zeker wel voor in om een kijkje te gaan nemen.
Met mijn Atari onder mijn arm, want die had reparatie nodig, ben ik naar Eindhoven afgereisd. Al bij binnenkomst was het een plezier voor liefhebbers, van zoals ik ze noem ‘dansspelletjes’. Je kon namelijk hier DDR (Dance Dance Revolution) spelen, er waren 10 platformen aangesloten, dus kon je lekker losgaan. Er was een tijd dat ik redelijk fanatiek speelde dus kon ik het natuurlijk niet laten om ook even mee te doen. Het was voor mij alweer een tijdje geleden op een dansmat gestaan te hebben. Daardoor was ik alweer na een paar nummertjes buiten adem en vervolgde ik mijn weg dus maar naar de zaal.

In de zaal aangekomen, keek ik mijn ogen uit. Overal stalletjes met retro-games, consoles, accessoires en gadgets. Een paradijs voor de retro-game freaks. Gameboy, Nintendo, SNES, N64, Gamecube, Xbox, Playstation en zelfs nog oudere consoles als Atari en Amiga kon je hier vinden, inclusief een hele berg aan spellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er wel. Ondertussen ook wel erg op zoek naar iemand die mijn Atari zou kunnen maken.

Toen ik aankwam bij een stand met Atari spullen en ik de man achter zijn stalletje al bezig zag met een andere Atari wist ik dat ik goed zat voor mijn doel. Gelukkig heeft hij me kunnen helpen en is mijn Atari gemaakt. Mijn doel van de dag was dus al behaald. Verder was ik erg in mijn element tussen al die oude computerspellen. Ik heb er veel, maar op een dag als dit merkte ik dat ik nog een hele lange weg te gaan heb als ik alles zou willen hebben. Mijn collectie oude games heb ik nog even uitgebreid door er een aantal te kopen. Op weg terug naar de uitgang, kwam ik nog een zaaltje tegen met Arcade-kasten. Hier nog even staan bewonderen hoe een DDR-fanaat stond te ‘hupsen’, alsof het niks was. Een combo van meer dan 300 halen op het moeilijkste niveau doe ik hem zeker niet na. Hierna was het weer tijd om aan de terugreis naar huis te beginnen.

Het was een hele geslaagde dag. Zeker de moeite waard en vooral aan te raden als je van retro-games houdt. De Retro Spelcomputer beurs wordt dit jaar nog tweemaal gehouden. Op 29 september kun je in Apeldoorn ervan genieten. De laatste beurs van dit jaar zal gehouden worden op 3 november in Schiedam. Voor meer informatie kun je uiteraard nog even op spelcomputermuseum.nl kijken. Dankzij deze beurs is mijn Atari nu gemaakt is ga ik daar nu even goed van genieten door er weer flink op te spelen. Een erg mooie afronding van deze geslaagde dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.