Het is zomer en dat betekent vakantietijd! Misschien ben je niet zo blij met het tegenvallende zomerweer, maar je kunt gewoon lekker naar je eigen vakantieoordje ontsnappen. Hoe? Op de PC, de console of de handheld. Female-Gamers vertelt je precies welke games aanvoelen als een lekker tripje naar de zon.10. A2 Racer“Spectaculaire caravanrace naar Zuid-Frankrijk!” Kennen we Davilex nog? Laura had er een Billie’s Koeriersdienst-topografiegame van en Heather kan zich vooral haar zomervakantie herinneren waarin zij niet in een caravan zat, maar wel een caravanrace maakte naar Zuid-Frankrijk. A2 Racer is een game waar menig gamer met gemengde gevoelens aan terugdenkt. Het was superfout, maar ergens toch ook wel heel leuk.

9. Mario KartHoewel we meestal wel een specifieke game uit een franchise in ons hoofd hebben, is het eigenlijk de hele Mario Kart-gamereeks waarvan wij een zomergevoel krijgen. Uiteraard vooral die strandlevels met die krabjes die naar je wielen grijpen met hun scharen, maar ook rainbowroad is lekker kleurrijk en hoewel dat circuit echt te moeilijk is, doet hij ons wel denken aan The Strip, Las Vegas.

8. NintendogsHet is niet de meest zonnige game uit deze lijst, maar wel eentje waar vooral Laura een hele zomer aan heeft gespendeerd. Hoewel het tweede deel op de 3DS iets minder vaak in haar handheld heeft gezeten, is deze eerste echt honderden uren gespeeld. Nou ja, heel veel uren, want honderden uren is moeilijk als je maar aan drie wedstrijden per dag mag meedoen. In ieder geval krijgt Laura van dit typen alweer zin om die game er weer bij te pakken, hoe zou het met haar beagle Angie zijn?

7. Rollercoaster TycoonWederom een game die Laura kapot heeft gespeeld in de zomer. In Nederland hebben we niet al te veel toffe rollercoasterparken, maar in Rollercoaster Tycoon kun je als pretparkfan je lol op. Gillende mensjes die loopings gaan, kotsende mensen die de looping niet zo goed trokken en mensen die goodies kopen en zorgen dat jij helemaal binnenloopt. Je kijkt echt anders naar een pretpark als je Rollercoaster Tycoon hebt gespeeld.

6. Farm Mania Hot VacationAls Diana geen geld heeft om op vakantie te gaan, dan speelt ze gewoon Farm Mania Hot Vacation op de PC. Deze game van Big Fish Games is een leuk tijdmanagement spel met een vakantietintje, volgens de Female-Gamers-redactrice. Hoewel het boerenleven natuurlijk hard werken is, is deze game volgens Diana echt een game die haar helemaal in vakantiesferen brengt.

5. Go Vacation WiiHet is een game die ontzettend goed verkoopt op Wii en dat verbaast ons niks. Sommige mensen liggen in hun vakantie liever alleen maar op een handdoekje in de zon en anderen gaan liever voor een actieve vakantie. Voor die laatste categorie is er Go Vacation. Je kunt tientallen verschillende sporten beoefenen, waarvan 17 met het Wii Balance Board. Have fun in the sun!

4. Just Dance 4Het is onze favoriete Just Dance, de meest recente: Just Dance 4. Hoewel je misschien geen stranden in dit spel ziet, zijn de vrolijke kleurtjes de reden dat je huiskamer in een discotheek verandert. Ibiza, Lloret Del Mar, Rhodos.. Je hoeft er niet heen te vliegen, je stopt gewoon Just Dance 4 in je Wii U en je kunt los. Schudt er een lekker cocktailtje bij en je vakantie is compleet. Genoeg hete dansjes om helemaal los te gaan.

3. The Sims 2: Cast AwayOp vakantie game je vaak ook wel, namelijk op je handheld. Een van onze favo PSP-vakantie-games is The Sims 2 Castaway. Je komt in die game aan op een onbewoond eiland en je moet maar zien hoe je dat gaat overleven. Toegegeven, de game is niet heel erg soepel, maar het is wel een game waarin je je eigen onbewoonde eiland hebt! Of toch niet?

2. Dead or Alive Xtreme Beach VolleyballHet is een van de meest seksistische games met alleen maar materialistische meisjes met enorme borsten en enorme bitchfights. Ze doen alles voor de man van het eiland, ene Zack, en ondertussen spelen ze veel sporten zodat ze nieuwe badpakken kunnen kopen. Het leven is allesbehalve zwaar in Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball en dat gevoel vinden we dan wel weer heel fijn.

1. Super Mario SunshineDit is een beetje een vreemde eend in de Mario-bijt, want het gaat over graffiti, een schaduw-Mario en hij begint met Peach die lekker op vakantie is MET Mario! Helaas is die fijne vakantie dus niet van al te lange duur, want op het eiland moet Mario vanalles doen om zijn Peach van haar kidnapper te redden. Wij doen het graag met hem, want deze game is zo vakantie-achtig, dat wij er bijna onze geboekte, echte vakanties voor zouden annuleren.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.