Ben je dol op glitters? En wil je een paar unieke ballerina’s? Dan is deze Do It Yourself echt iets voor jou!
Het belangrijkste eerst, deze DIY is niet van onze hand, maar doordat de tutorial zo duidelijk is, en is opgenomen delen we hem op deze manier met jullie.Wat heb je nodig om deze Wonder Woman glitter ballerinas te maken?

 • Een paar (oude) ballerina’s, maar een paar pumps zou ook kunnen
 • Glitter (rood en goud)
 • Wonder Woman logo (even printen)
 • Schaar
 • ‘Knutsel’ mesje
 • Afplaktape
 • Twee kwastjes
 • Lijm (bijvoorbeeld Mod Podge)
 • Een speld
 • Zwarte markeerstift met kleine punt
 • Haarlak
 • Twee uurtjes van je tijd!

Dan is het nu tijd om even de video tutorial te bekijken. Deze legt stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan en welk gereedschap je nodig hebt. Onder de video staan de stappen ook nog eens duidelijk voor je uitgelegd.

 • Stap 1: Print een kleine versie van het Wonder Woman logo uit. Je kan deze gebruiken, maar verklein hem dan wel even. Knip dan het logo voorzichtig uit.
 • Stap 2:Plak een stukje tape (dubbelzijdig) op de achterkant van het logo en plaats het dan op een stukje afplaktape. Snijd dan voorzichtig het logo uit met je ‘knutsel’ mesje om het logo in de tape te krijgen. Haal het voorzichtig van elkaar en plak het tape waar je het logo wilt gaan plaatsen op je schoen. Druk de hoekjes goed aan! Je kan een liniaal gebruiken om de juiste plaats te bepalen op de schoen, zodat ze beide op een gelijke positie zitten.
 • Stap 3: Gebruik de lijm! Omdat we nog een potje hebben van een eerdere tutorial (Comic Shoes) hebben staan, kan je die ook gebruiken. Om de glitters goed te laten plakken is het verstandig om telkens een klein stukje te voorzien van lijm en dan de glitters erop te doen. Dit doe je bij de hele schoen. Bij het logo moet je even oppassen dat je tape wel goed blijft zitten!
 • Stap 4: Laat het glitterspektakel goed drogen. Als het droog is kan je met een speld de overtollige glitter van je tape afkrabben, als het erop is gekomen. Daarna haal je het logo er voorzichtig af.
 • Stap 5: Gebruik de markeerstift, met kleine punt, om de vorm van het logo op je schoen over te nemen. Dan heb je een klein kwastje nodig om het logo te voorzien van een likje verf en de gouden glitters. Ook nu weer goed laten drogen.
 • Stap 6: Nu knip je het logo in delen, want je hebt nog wat lijnen te tekenen. Deze leg je om de beurt op je gouden logo en trek je er een lijn bij met de markeerstift. Zo krijg je het Wonder Woman logo goed en duidelijk op je schoenen.
 • Stap 7: Als je klaar bent kan je nog haarlak gebruiken om de glitters extra op je schoenen te laten plakken. Pas op dat je niet in je schoen sprayt!

De tutorial, het filmpje en het stappenplan komt van Being Geek Chic.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.