Dit weekend is Gameland Kids te bezoeken in Attractiepark Slagharen. En omdat dit vrijwel in mijn achtertuin ligt, heb ik een bezoekje gemaakt aan dit oude vertrouwde attractiepark, om te kijken wat er allemaal voor de kinderen georganiseerd is!

 
Gameland Kids draait helemaal om de jongste generatie van gamers en om de nieuwste games en consoles die voor deze leeftijdsgroep interessant zijn. Bij aankomst in het attractiepark staan er behoorlijke rijen, en na binnenkomst komen al die leuke herinneringen weer terug. Meteen na binnenkomst is de eerste tent al te zien: namelijk die van Just Dance 4! De paar meisjes voor de tent staan er nog een beetje onwennig bij met hun ouders, maar kijken naar de paar meiden die het spel uitleggen en voordoen. Later op de dag is het hier erg druk en willen zowel de jongens als de meisjes meedoen en er waren zelfs wat dappere ouders die de dansschoenen aantrokken. Het is leuk als je kinderen willen gamen, maar een game waarin je kunt dansen is ook erg goed voor de beweging! Het is een groot probleem in Nederland dat veel kinderen te weinig bewegen dus het is erg leuk om deze tent zo druk bezocht te zien.

Vanuit de tent van Just Dance 4 is de grote gele bus van de Game Mania te zien. Dit valt ook bijna niet te missen met de grote posters van Skylanders en de enorme rij. Vanaf het begin van de dag tot de laatste minuten is het hier druk geweest, dus voor hen die morgen nog naar het evenement willen, kom op tijd als je niet te lang in de rij wilt staan. Gelukkig zijn er vele verschillende consoles beschikbaar, er is voor iedereen wat wils! Bij iedere console ligt een poster en een aantal Skylanders om te proberen. De poster mogen de kinderen na het spelen meenemen, en met één van de levensgrote Skylanders op de foto gaan is natuurlijk een must!

Op onze plattegrond, die ik natuurlijk niet nodig heb omdat ik hier al honderden keren ben geweest, staat dat er aan de andere kant van het park de Nintendo-kraam te vinden is. Vanuit de verte kunnen we de enorme Luigi al zien, die toevallig even om het hoekje van de kraam keek. Meer beweging kreeg hij ook niet want alle kinderen hebben de mogelijkheid om met een nep-snor samen met Luigi op de foto gezet te worden. Het is dan ook meteen duidelijk dat dit de meest populaire kraam is.

Nadat de kinderen met Luigi op de foto zijn geweest, kunnen ze de consoles van Nintendo proberen. Er staan vier Wii U’s ter beschikking met verschillende games, zoals Super Mario Bros U en Lego City Undercover. Rond de hele kraam zijn er verschillende Nintendo 3DS’en, waarbij er Mario Kart wedstrijden gehouden worden. Hier wordt ook meteen door de kinderen gebruik van gemaakt en ze zijn behoorlijk fanatiek aan het racen tegen elkaar. Er is zelfs een roze hoek speciaal voor de jonge Female Gamers onder ons. Hier staan meerdere 3DS’en beschikbaar voor het spelen van Animal Crossing, Professor Layton en het Masker der Wonderen, Art Academy en Style Boutique. De roze hoek is erg populair, ondanks dat er ook veel meisjes te vinden zijn bij de Wii U.

Vlakbij de kraam van Nintendo is de Gaming Arena waar de grootste variatie aan games te vinden is. De grote ruimte is gevuld met computers, consoles en dansmatten. Niet alleen de kinderen zijn achter de beeldschermen te vinden maar ook de ouders zijn fanatiek Duck Hunt en de ouderwetse Mario op de NES aan het spelen. Ook hier is er voor ieder wat wils, van racegames tot partygames en van avontuur- tot puzzelspellen.

Achter in de ruimte zijn allerlei dansmatten neergelegd met de welbekende pijltjes naar voren, achteren, links en rechts. Via een beamer en een groot scherm kunnen hier wel tot 16 personen tegen elkaar dansen. Waar de typische Nederlanders normaal de kat uit de boom kijken hangt er hier een andere sfeer waarbij jong en oud het eens over een andere boeg gooien. Ondanks dat er genoeg matten zijn omdat het hier niet zo heel druk is, zijn er genoeg mensen om een goede danswedstrijd te houden. De jongsten stappen zonder schaamte op de matten, zoals het hoort natuurlijk, maar de ouders aarzelen geen moment en beginnen ook spontaan mee te doen met het leuke spel.

Een opvallende game die te proberen is, is de grote mat in het midden van de ruimte waar muizen uit gatenkaas komen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk op de muizen stapt, en vooral de jongste kinderen vinden dit helemaal geweldig. Voor de mat zijn verschillende spellen beschikbaar en er wordt af en toe van spel gewisseld. Voor de minder dansende ouders is er een tafel met wat te eten en te drinken, en hier maken een aantal dankbaar gebruik van.

Gameland Kids is vandaag nog te bezoeken in Attractiepark Slagharen, naast de games zijn er nog allerlei attracties in het park. Voor meer informatie kun je naar de site gaan van Gameland Kids, en over het attractiepark kun je naar de site gaan van Attractiepark Slagharen.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.