Het is weer bijna Pasen en wat doe je dan met de hele familie? Juist ja, paaseieren beschilderen! Nu kun je mooie stipjes maken en leuke kleurtjes, maar waarom geven we ze geen game tintje? Er zijn zat vrolijke en minder vrolijke game karakters die leuk in een ei vorm zijn.

Eigenlijk is deze DIY niet heel erg ingewikkeld en bijna iedereen zal wel weten hoe hij een eitje beschilderd. Maar je kunt het ook zien als leuke inspiratie.

Dit heb je nodig:- Eieren (voorkeur voor witte)- Verf (gewoon plakkaatverf voldoet prima)- Kwasten- Potlood- Pan

Om de eieren te kunnen beschilderen is het verstandig om eerst de eitjes te koken. Het beste kun je ze flink hard koken, die van mij hebben 12 minuten gekookt voordat ik ze onderdompelde in koud water. Je kunt ze ook uitblazen zo haal je al het ei uit de schil en kun je eieren nog een langere poos bewaren. Dit vond ik iets te veel werk dus ik gooi ze gewoon na Pasen weer weg.

Nadat je de eieren af hebt laten koelen kun je beginnen met het tekenen van je game figuurtjes. Ik ben begonnen met potlood schetsen op de eieren omdat ik niet zo precies ben met verf, en de potlood strepen kun je nog weg gummen als je ze verkeerd zet.

Nadat je tevreden bent met je getekende figuren ga je aan de slag met de verf. Het is makkelijk als je een lege wc rol verknipt in kleine eierhoudertjes zo worden je vingers minder vies als je het hele ei wilt beschilderen.

En nu is het een kwestie van heel precies schilderen. Wat vinden jullie van mijn eitjes?

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.