Let it snow, let it snow, let it snow! Ik ben gek op sneeuw, vooral als ik het vanuit huis, lekker warm in mijn woonkamer kan bekijken. Maar als ik op pad ga wil ik graag weten wat voor weer er komen gaat. Vandaar dat ik in de appcheck de app Weerplaza onder de loep neem.
Je hebt natuurlijk een standaard weer applicatie van Apple zelf in je telefoon maar deze laat je maar heel oppervlakkig weten wat er komen gaat. De Weerplaza app daarentegen is heel wat uitgebreider. De app laat je zien hoeveel graden het is, hoe laat de zon opkomt en weer ondergaat en hoeveel daguren we hebben. Daarnaast wordt je nog voorzien van de windsnelheid en vanuit welke richting de wind komt. Ook erg handig als je van plan bent op je fietsje op pad te gaan.

Naast de actuele stand van zaken kun je ook de weersverwachting zien van de komende nacht, ochtend en middag. En een overzicht van de rest van de week.

Ben je benieuwd of je in een bui terecht gaat komen? De app bevat ook nog eens een goed werkende buienradar.

Niet alleen het weer in je eigen woonplaats maar het weer over de hele wereld kun je zien met de app. Zo kun je per land kijken naar het weer van dat moment. Handig om uit te pluizen naar welk land je kunt vertrekken als je de kou in ons landje zat bent.

Ben je een echte sneeuwfanaat dan kun je met de app bekijken hoe de sneeuwstatus is in de wintersport gebieden.

Een handige app voor de weer fanaten onder ons, verder ook erg prettig als je de deur uit moet. Je hoeft niet perse je pc aan te zetten om het weer te checken. En volgens mij klopt de app ook nog redelijk, met wat er echt aan de hand is buiten.

Zelf de app hebben? Hij is gratis te downloaden in de iTunes Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.