Hairy Tales, tsja hoe moet ik hier mee beginnen…? Hairy Tales is een PC puzzel spelletje. De harige hoofdpersonen zijn een soort van feeën volk die hun wereld willen redden van de corruptie. Klinkt heel ingewikkeld, maar dat valt wel mee. We gaan vele levels met puzzels oplossen om onze harige vrienden te helpen.

Je ziet al snel je harige vriend in je beeld staan. Druk op play om te beginnen en je begint met wereld 01 – Forest. Er zijn nog twee werelden, 02 – Desert en tot slot 03 – Swamp. Binnen de eerste wereld zie je gelijk al een level of vierentwintig. We beginnen met een uitleg. Hoe krijg je je harige vriend bij de portal.

Probeer alle drie de paddenstoelen te pakken en de uitgang te bereiken. Je leert eerst hoe je tegels moet verplaatsen. Klik op de Hairy en hij begint recht uit te lopen. Zo heb je het eerste level al gelijk 100% gehaald. In het tweede level leer je met pijlen te werken. Zo kun je je Hairy een andere kant op sturen. Deze pijlen zijn niet statisch en dus in level drie leer je ze draaien.

Het begint niet als een heel ingewikkeld spelletje. Slepen en lopen dat lijkt het wel een beetje te zijn. Maar voor je het weet krijg je hekken en moet je gaan verplaatsen terwijl de Hairy loopt, in plaats van eerst leggen dan lopen. Je levels worden steeds ingewikkelder en het word heel frustrerend om te bedenken hoe je je Hairy nu heelhuids bij de exit krijgt.

Deze game heeft zoals eigenlijk elke game zijn voor en nadelen. Hairy Tales wordt hoe langer je speelt steeds ingewikkelder. Je moet echt goed nadenken en je paden goed leggen. Ook moet je snel kunnen denken. Als je moet gaan reageren terwijl de Hairy loopt, dan is snel reageren een vereiste.

Wel werd ik echt gek van de muziek, dus ik heb nog wat meer gespeeld met het geluid uit. Sommige levels zijn zo frustrerend dat je je muis uit het raam wilt gooien, vooral als de tegels ook nog gaan buggen als je te snel klikt.

Om nog even te eindigen met heel iets anders. Deze game komt niet via Steam, maar via Desura. Wat is dat nu weer? Nou, Desura is a community driven digital distribution service for gamers, putting the best games, mods and downloadable content from developers at gamers fingertips, ready to buy and play. Het grote verschil is dat ze geen spellen maken. Ze helpen vooral developers met het showcasen van eigen games. Ook word het gerund voor en door de members. Mijn Mening:Hoewel dit een van mijn kortste reviews lijkt te gaan worden was het toch een leuk spelletje om te spelen. Helaas blijft het daar ook bij voor mij, even een spelletje spelen. Ik werd niet mee gezogen in het perse verder willen en de verslaving die sommige puzzel games kunnen hebben. Het wordt wel steeds ingewikkelder, maar of dat een plus of minpunt is ben ik nog niet over uit. Mijn score:Gameplay: 7 /10Fun: 6 /10Levensduur: 6 /10 Graphics: 6 /10Originaliteit: 6 /10Totaal volgens reviewer: 6.2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.