Als mama ben ik helemaal gek op babykleertjes kopen, nu is er zoveel leuks maar de meeste game babykleding is voor jongetjes. Dus deze gaming mama ging zelf aan de slag!
Wat heb je nodig:- Een effen rompertje, je kunt natuurlijk ook een t-shirtje gebruiken of iets voor jezelf- Transferpapier (Dit hebben ze bij Action en Hema)- Bakpapier- Printer- Plaatje en/of tekst- Strijkijzer- Strijkplank

Zorg dat je rompertje gewassen is voordat je start. Zoek een leuk plaatje uit en print dit op het transferpapier. Let goed op hoe je het papier in de printer doet, je afbeelding moet op de witte zijde komen. Laat je plaatje goed drogen voordat je verder gaat. Zet ondertussen vast je strijkijzer aan op ongeveer 160/170 graden. Heb je een stoomstrijkijzer? Zet deze functie dan uit!

Knip het plaatje uit en laat een stukje witte rand over rondom je afbeelding. Verwijder vervolgens de achterkant van het transfer papier. Let op dit kan best lastig zijn, langere nagels of een scherp voorwerp zijn wel handig om het los te peuteren, gemakkelijk gaat het niet altijd.

Als het je gelukt is om het papier los te krijgen leg je het op de hoogte waar je de afbeelding wilt hebben. Als je de afbeelding goed hebt liggen leg je er bakpapier overheen, er zit ook papier bij het transferpapier van de Action wat ik gebruikt heb maar, met bakpapier weet ik zeker dat het goed gaat.

Ga met je strijkijzer 60 tot 90 seconden over de afbeelding heen. Je ziet het witte verdwijnen en weet zo dat je plaatje er goed opzit. Ik hou zelf de 90 seconden aan en druk wat harder met het strijkijzer zodat het er ook goed opzit. Laat vervolgens alles afkoelen en haal dan het bakpapier eraf.

Doe hetzelfde met je tekst of ander plaatje wat je erop wil hebben. Zorg dat je niet met je strijkijzer over het eerder opgestreken plaatje gaat, dit gaat namelijk aan je strijkijzer zitten.

Ik heb inmiddels het rompertje 1 keer gewassen en heb alvast een aantal was- en strijktips voor je om zolang mogelijk het plaatje mooi te houden:- Was je rompertje binnenstebuiten- Temperatuur met wassen 30 graden- Strijk het rompertje binnenstebuiten- Probeer het rompertje niet te ver uit te rekken, de kans dat je afbeelding of tekst ‘breekt’ wordt kleiner.

Ik heb dit met een rompertje gedaan maar je kunt dit natuurlijk doen met slabbetjes, t-shirts, longsleeves, tassen eigenlijk alles waar je op kunt strijken. Dus het hoeft niet alleen voor een kind te zijn. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf een gamer shirt maken. Mocht je wat maken stuur ons zeker jullie inzendingen door! We vinden het altijd leuk te zien hoe creatief jullie zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.