Na EA Sports Active, Wii Fit, Adidas MiCoach en YourShape Fitness Evolved is Nike+ Kinect Training de nieuwste game om mee te fitnessen. Na een aantal keer behoorlijk te zijn teleurgesteld had ik weinig hoop dat deze game wel een goede indruk zou maken. Klopte mijn vooroordeel?

Wat was het een teleurstelling, mijn Adidas MiCoach-uitdaging. (http://www.vanatotz.net/2012/08/lauras-micoach-uitdaging-deel-i/) Ik was dan ook echt wel even klaar met fitnessgames, maar daar is verandering in gekomen sinds ik het schijfje van Nike+ Kinect Training in mijn Xbox 360 schoof. Dit is bijna alles wat je in een fitnessgame wilt. Helaas merkte ik bij het spelen ook dat mijn huis niet alles is wat ik wil, want je moet wel weer echt de ruimte hebben.

De game ziet er geweldig uit. Hoewel de ogen van de coaches af en toe aan de griezelige kant zijn, weten hun virtuele versies te overtuigen. Dat komt onder andere omdat er ook filmpjes in voorkomen met de echte versies van de twee trainers. Ze doen de bewegingen heel duidelijk voor en ze blijven tegen je praten. Niet alleen motiverende woorden, maar ook duidelijke tips over hoe het wel en niet moet. Erg goed, want er worden anno 2012 nog steeds fitness-games gemaakt die dat niet hebben.

Het feit dat ze tegen je praten maakt het iets persoonlijker, maar ook andere aspecten aan de game versterken dat gevoel. Zo word je eerst een soort van gescreend. Je moet je lengte, gewicht, sekse en geboortejaar invullen en vervolgens kiezen of je gespierder, strakker of lichter wilt worden. Je doet daarna zeven oefeningen waarin de game onder andere kijkt hoe je evenwicht is en of je ene kant niet meer ontwikkeld is dan je andere kant. Vervolgens krijg je een trainingschema en weet je precies wanneer je je weer even flink moet uitsloven.Want vergis je niet, dit is eigenlijk geen game, maar een fitness-attribuut. Je wordt flink afgebeuld door de trainer en je moet dit dan ook niet gaan ‘spelen’ als je bekaf bent of het die ene dag in de maand is dat je echt niks kunt hebben. Gewoon lekker deze game doen als je zin hebt om bijvoorbeeld af te vallen of wat strakker in je velletje te zitten en lekker gemotiveerd bent om er hard voor te werken. Zoals ik al zei roepen de trainers ook wel wat motiverende woorden naar je, maar de sleutel naar succes is natuurlijk dat je vanuit jezelf gemotiveerd bent.

Er is wel iets wat de motivatie aanzienlijk verminderd en dat is dat niet alle bewegingen altijd even goed geregistreerd worden. Het is niet zo erg als bij de meeste Kinect-games, maar af en toe best frustrerend. Zeker als je push-ups moet doen, wat mijn minst favoriete fitnessbeweging is omdat ik het om diverse redenen niet kan. De game bleef maar zeggen dat ik meer naar achteren moest, maar daar stond mijn bank, en vervolgens ging ik een paar keer naar boven en beneden met mijn lijf en registreerde hij mijn beweging niet.

Het lastige is bovendien dat je niet altijd naar het scherm mag kijken, waardoor je niet weet of je de beweging wel goed doet en of je wel geregistreerd wordt. Dat maakt het allemaal wat moeilijker, maar je kunt oefeningen altijd overslaan als je na vijftig push-ups ontdekt dat de game je echt niet gaat registreren. Voor de rest is er weinig op te merken aan Nike+ Kinect Training. Hij biedt je een veelzijdige workout, de game ziet er gelikt uit en het is absoluut de beste fitnessgame die op dit moment verkrijgbaar is. Het is jammer dat je bij een op de twintig oefeningen te maken hebt met slechte registratie, maar het is gemakklijk om op ‘overslaan’ te drukken waardoor het je niet lang dwars hoeft te zitten.Mijn score:Gameplay: 9/10Fun: 7/10Levensduur: 8/10 Graphics: 8/10Originaliteit: 7/10Totaal volgens reviewer: 7,8

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.