F1 Race Stars begon al anders dan ik had verwacht. Hoe ik er op kom weet ik niet, maar ik had begrepen dat dit een Kinect game zou zijn, dat is het dus niet. Misschien was het de avatar style? Dus ben ik maar gewoon gelijk begonnen. Lets play.

Zodra je op Play drukt zie je dat de multiplayer er goed ingebakken zit. Ik heb maar één controller aangesloten, dus ik zie gelijk één speler. Met de keuze uit Single Event of Championship lijkt het mij beter om te beginnen met een Single Event, dan kan ik eerst eens gaan oefenen. Met mijn race skills weet je het maar nooit.

Waar wil ik beginnen? België, Duitsland of misschien toch liever Singapore, Amerika of Australië. Keuze genoeg. Laat ik maar met België beginnen, dat is de eerste in de lijst. Ik moet gelijk al van alles kiezen: 1000CC, 2000CC of 3000CC. Ehm blond, nu weet ik wel dan CC iets te maken heeft met de motor inhoud, maar verder… Laat ik maar gewoon 1000CC kiezen.

De volgende keuze is de avatar. Wil je racen met grote namen als Mark Webber, Lewis Hamilton of Michael Schumacher? Of ga je toch liever voor je eigen Xbox Live Avatar? De keuze maakt wel degelijk uit. Zo kan ik met Michael een tripple pulse bubble bonus hebben, terwijl ‘random girl één’ een random bonus heeft. Kies je overigens voor je eigen avatar, dan kun je nog steeds Michael Schumacher kiezen voor de bonus.

In mijn eerste race word ik net tweede. Hoewel ik langere tijd eerste heb gereden word ik op het laatste moment ingehaald, krijg ik vervelende bonussen van mensen die achter me rijden en dus rijd ik langzamer. Zo zie je dat voorop rijden je meer kans geeft op bonussen van andere spelers. Je hebt vele bonussen in deze game, zowel goed voor jezelf als vervelend voor je tegenstander. Zo krijg je een speed boost en rij je zelf harder of schiet je op je voorganger of laat ballonnen achter op de racebaan en spuit je tegenstanders scherm vol met confetti als ze jouw ballon raken. Teveel botsen en teveel negatieve bonussen maken je raceauto wel kapot! Dus als je auto vonken begint te vertonen, dan is het toch wel tijd om even door de pitsstraat te rijden, anders wordt je auto trager en trager.

Het is geen vergelijking met een racespel als de Need for Speed: Most wanted die ik een paar weken geleden gereviewd heb en toch rijd deze game lekkerder. Sturen reageert sneller, remmen reageert sneller. Dit is echt een leuk spelletje. Over gras rijden maakt je langzamer, door regen plassen rijden laat je soms slippen. Het spel reageert gewoon ontzettend goed! Grafisch gezien is het natuurlijk geen realistisch spel en dat maakt het des te leuker om te spelen in dit geval. Je hebt hele kleine Formule 1 autootjes en echte race-iconen als avatars. Je kunt met je eigen avatar rijden en confetti in je beeld is vooral alleen irritant en kleurrijk.

Wat deze game zo leuk maakt is gewoon het hele vrolijke thema. De achtergrondmuziek is happy, alle avatars zijn vrolijk gekleurd en de baan zit vol gekke bonussen en sterren die je moet oppakken. Hoe meer sterren, hoe meer bonussen je mag gebruiken.

Natuurlijk zijn de banen niet echt te vergelijken met de originele formule racebanen aangezien ik nog nooit een looping heb gezien tijdens een Formule 1 race… Maar toen ik op de Monaco racebaan door een tunnel en langs de haven reed moest ik wel even lachen. Dat was wel net als de echte Monaco baan. Mijn mening: Hoewel dit geen grote naam is en deze game eigenlijk niet heel groot is en hij wel verrekte leuk! Speel met je vrienden en neem het tegen elkaar op de racebaan. Bestook je beste vriend met een confetti kanon terwijl je zijn vriendin in een bubbel schiet. En pas op, want ze pakken je terug! Komt de savety car vooraan dan je mag spontaan maar de helft minder hard rijden. Ik heb erg kunnen lachen met dit spelletje en ga hem zeker nog wel vaker spelen. Wat is een beetje mis is een klassement. Als ik nu een van de banen in de Single Event start kan ik nergens zien wat mijn beste tijd was, daarvoor moet ik echt in de Career Mode zijn. Hier kan ik wel mijn trofeeën zien. Had ik al verteld dat je daar wel 90 trofeeën kan unlocken? Ik zou zeggen echt een aanrader!Mijn score:Gameplay: 8 /10Fun: 9 /10Levensduur: 8 /10 Graphics: 8 /10Originaliteit: 7 /10Totaal volgens reviewer: 8.0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.