Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel 7 Wonders – Magical Mystery Tour.

7 Wonders gaat over de zeven wonderen van de wereld. Je zult ze moeten opbouwen door grondstoffen te verzamelen, waaronder bakstenen en planten, om je eerste wonder op te bouwen: Camelot. Voor Camelot heb je voornamelijk bakstenen nodig, deze kun je krijgen door levels te spelen met allerlei kleurrijke runen die je moet combineren in rijen van minimaal 3. Dus als je 3 bruine runen naast elkaar hebt geschoven waar bijvoorbeeld bakstenen in zitten, dan heb je je eerste bakstenen al verzameld voor je wonder! Op deze manier zal je heel wat grondstoffen moeten verzamelen. Camelot bouw je niet in één keer op, want ten slotte is Rome ook niet in één dag gebouwd. Je zult gedeeltes moeten bouwen met de grondstoffen die je hebt voordat je door kan met de hogere torens en daken. Zo ben je dus een aantal levels verder voordat je aan de begroeiing van het kasteel kunt beginnen. De manier waarop de wonderen gebouwd worden, namelijk in deze gedeeltes één voor één, vind ik erg realistisch en een goed pluspunt. Je ziet namelijk hoe veel verder je nog kan komen en wilt graag de volgende grondstoffen halen om te zien hoe Camelot er uiteindelijk uit zal zien.

Ok, dat klinkt niet zo moeilijk, maar zo gemakkelijk is het nog niet! Je zult tijdens de levels vele extra’s kunnen verzamelen, waaronder beelden voor je wonder en goud uit de mijn om het te versieren. Hier kun je niet zomaar komen, in ieder level die je speelt krijg je één kans om een stuk van de mijn vrij te spelen en één kans voor het vrijspelen van de beeldhouwkamer. Je hebt in totaal 5 stukken nodig van de mijn en 5 van de beeldhouwkamer om deze bonuslevels te spelen. En die zien er toch wel anders uit! Zo geldt bij de beeldhouwkamer heel andere regels om het bonuslevel te voltooien. Je zult hier geen 3 op een rij moeten maken, maar blokken van dezelfde kleur weg moeten klikken. Als je bijvoorbeeld water, bakstenen en planten hebt, zullen er gebieden ontstaan waar 3 of meer blokken elkaar aanraken. Die blokken die bij elkaar horen kan je weg klikken en leveren dan genoeg grondstoffen op om het beeld te bouwen op je wonder. Voor de mijn gelden weer andere regels. Je hebt maar een paar blokjes van een paar kleuren en aan jouw de taak om de juiste kleuren bij elkaar te krijgen. Het probleem is alleen dat de blokken de hele rij door gaan naar een richting die je kiest en kan niet halverwege stoppen. Het is dus echt een puzzel om sommige blokken een hoek om te krijgen en je zult creatief gebruik moeten maken van blokkades met andere blokken.

Maar met alleen Camelot houdt het niet op, je zult allerlei wonderen moeten bouwen die overal op de wereld staan. Ieder zal opgebouwd moeten worden met grondstoffen en voor een score van 100% en 4 gouden sterren zal je ook de mijn en de beeldhouwkamer vrij moeten spelen. Is dat nog geen uitdaging genoeg? Probeer dan alle trofeeën vrij te spelen met bepaalde acties en probeer het mysterieuze achtste wonder vrij te spelen. Maar daarvoor moet je wel minimaal alle andere wonderen met 3 gouden sterren uitspelen! Kortom, met dit spel ben je nog lang niet klaar! Bovendien wordt het steeds moeilijker hoe verder je komt over de wereldkaart en met volgende wonders verder gaat. Je kan naast Camelot zes andere wonderen bouwen, waaronder Valhalla, Shangri-la, Atlantis, Eldorado, Bimini en de stad van de Caesars. Krijg jij ze allemaal opgebouwd? En weet jij ieder wonder te versieren met goud en standbeelden? En wat is het mysterieuze achtste wonder dat beschikbaar is als je alle andere succesvol voltooid?

Conclusie:7 Wonders – Magical Mystery Tour is een uitdagend en groot spel, wat leuk is voor jong en oud. Combineer verschillende runes van verschillende kleuren en speel grondstoffen vrij. Alleen dan zal jouw wonder de grootste worden. Heb jij het in je om je wonder te versieren met goud en standbeelden? Of blijft jouw wonder een ruïne? 7 Wonders geeft de speler vele wonderen om op te bouwen en nog meer levels om door te spelen. En als dat dan nog niet genoeg is heb je de bonuslevels nog! Met 21 trofeeën kan je jezelf nog meer uitdagen om het meeste uit het spel te halen. En vergeet vooral het achtste wonder niet!7 Wonders – Magical Mystery Tour is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor € 9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.