Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Behind the reflection 2 – Witch’s revenge.
Na haar zoon en andere kinderen gered te hebben uit de greep van een gemene heks in Behind the reflection, neemt de heks wraak op de moeder in Behind the reflection 2. Behind the reflection 2 begint meteen met de wraak van de heks, die je zoon ontvoert. Je staat meteen midden in het spel, waarbij je zoon vast zit in de spiegel door toedoen van de heks. Wat meteen opvalt is dat dit zoek en vind spel is dat je niet alleen een lijst krijgt met spullen die je moet zoeken, maar je moet rondzoeken in de kamers naar een gebied waar er meerdere voorwerpen nodig zijn om de puzzel op te lossen. Zo moet je je zoon uit de spiegel helpen door de heksenpop van de heks te vinden. Maar om dat te doen moet je verschillende gebieden zoals een kast openen door onderdelen terug te vinden in de omgeving. Voor de kast moet je dan een handvat vinden, een scharnier en een sleutel, en op die manier zal je vele puzzels moeten oplossen.

Naast deze manier van spelen zal je de welbekende lijst met spullen moeten vinden in een gebied. Dit is heel mooi grafisch weergegeven en wordt goed afgewisseld met de andere puzzels. Tussendoor zal je puzzels krijgen waarbij je bijvoorbeeld in een gebroken spiegel de scherven in paren moet gaan zoeken, wat nog behoorlijk uitdagend is als er zoveel scherven vlak naast elkaar staan. Het spel is goed afwisselend wat gameplay betreft en belooft veel spanning wanneer je van gebied naar gebied reist en zelfs door allemaal dimensies om je zoon te redden uit de handen van de heks. En de heks geeft niet snel op, want naast het wisselen van dimensies gebruikt ze spreuken om te ontsnappen en probeert ze je zo veel mogelijk dwars te bomen. Er is dus heel wat puzzel en zoekwerk voor nodig om je zoon te redden, en dit spel is dus alles behalve gemakkelijk!

Gelukkig geeft het spel hulp en kan je af en toe een puzzel overslaan. Nu ben ik niet onervaren met casual games en ik moet toch bekennen dat ik af en toe wat hulp heb moeten inroepen of een puzzel heb moeten overslaan. Natuurlijk maakt dit het spel heel uitdagend en ik ben ook zeker nog van plan het spel volledig uit te spelen zonder hulp en het overslaan van puzzels. Het spel nodigt wel uit om familie erbij te roepen om samen aan de slag te gaan in het spannende verhaal. Een spel geschikt voor de hele familie dus, en spannend is het zeker, tot aan het eind!

Conclusie:Behind the reflection 2 is een spannend en uitdagend spel, wat met zijn afwisselende gameplay en heel mooie graphics leuk blijft tot aan het eind. De verhaallijn sluit goed aan op het eerste deel, en het is een waardig vervolg. De puzzels en zoektochten naar onderdelen zorgen voor uitdaging, want je moet soms goed zoeken om verder te komen. Vele dimensies en gebieden om door te lopen en te zoeken, en overal zijn hints naar waar de heks je zoon mee naar toeneemt. En twijfel vooral niet om je partner, kinderen en ouders erbij te halen want dit is zeker een spel wat voor de hele familie leuk is! Op zoek naar een uitdagend spel? Dan is Behind the reflection 2 echt wat voor jou!Behind the reflection 2 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €5,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.