We zijn allemaal lomp, onbeschoft hebben geen respect voor andere en laat staan voor het andere geslacht. Dit is natuurlijk wel erg zwart-wit gedacht maar in veel gevallen zit er toch een kern van waarheid in.
De tijden veranderen, dat is logisch en niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar ik geniet van formele feestjes of alleen al een hoffelijke brief. Iemand die mij aanspreekt met Mevrouw of mooie chique woorden gebruikt heeft zo mijn aandacht gewonnen. Tegenwoordig word het gezien als kak of misschien wel vergeleken met status terwijl het zoveel meer is dan dat. Eigenlijk zouden we allemaal weer een keertje etiquette les moeten krijgen.Hoe kom ik er nu bij om hier een column over te schrijven, op een game website nog wel. Nou dit heeft alles te maken met de Release Party van Assassin’s Creed III. Vorige week mocht ik naar de release party van deze game. En om dit allemaal nog exclusiever te maken was er een dresscode aan gebonden. Iedereen werd geacht in ‘Creative Black Tie’ te komen. Voor de mensen die geen idee hebben wat ze zich bij deze dresscode moeten voorstellen, Black Tie is minder formeel dan een gala. Dit houd in dat de dames ook in kortere jurken mogen arriveren en mannen mogen eventueel een stropdas om in plaats van de vlinderdas. Er zitten natuurlijk nog meer regels aan maar dit is even de korte uitleg. Het creatieve gedeelte is er dan weer aan toegevoegd door de moderne tijd wat wil zeggen neem alle regels soepel.

Bij binnenkomst liep je over de blauwe Assassin’s Creed loper om vervolgens een heerlijk glas champagne in je hand te krijgen. Helaas moest ik alleen over de loper. Zeg nou zelf niets is leuker dan geëscorteerd te worden door een man in pak. De locatie van dit feest was club Majestic midden op de Dam in Amsterdam. Natuurlijk was alles aangekleed met Assassin’s Creed decoratie van posters, de trailer die draaide op de televisie schermen tot de Amerikaanse vlaggen die over de stoelen hingen. Als men buiten ging staan kon je lekker loungen onder de warmte lampen. Of je heerlijk bekeken voelen door de mensen die over de Dam liepen en opzoek waren naar de bekende Nederlanders.Na dat er een klein optreden had plaats gevonden met marcherende Amerikaanse soldaten geheel in dracht met natuurlijk Connor Kenway en Aveline de Grandpré voorop. Ging iedereen lekker socializen en genieten van alle lekkere hapjes en drankjes die langs gebracht werden.

Tot mijn verbazing hadden tot op zekere hoogte alle BN’ers, journalisten en genodigden zich aan deze dresscode gehouden. Dit leverde een enorm leuk plaatje op, het is weer een keer iets anders om al deze mannen en enkele dames gekleed te zien in mooie pakken of jurken. Het was zelfs zo gek dat ik een aantal mensen gewoon bijna niet meer terug kende omdat je ze altijd ziet in een spijkerbroek met shirt en ze zichzelf nu in een tweedelig pak hadden gehesen. Ik hou hiervan, noem mij ouderwets. Hunkerend en wachtend tot er weer echte gentleman’s zijn en wij ons het hof laten maken door deze galante mannen. Ik ben bang dat ik nog even verder kan dromen, tenslotte bleef het een game-release feestje en ben ik nog steeds niet aangesproken met mevrouw. Klik hier of hier voor meer foto’s van dit evenement.

Fotograaf: Tamara Robeer

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.