De previews van de Warrior, Shaman en Warlock hebben jullie inmiddels kunnen lezen, maar misschien speel jij helemaal niet met een van deze drie classes. Tijd voor de Priest!Nieuwe Priest Spells:Heal (level 16): Priests kennen nu al een spell die Heal heet, maar die spell verouderd op een hoger level en daarom willen ze daar verandering in aanbrengen. Heal krijg je op een laag level en werkt ongeveer hetzelfde als Greater Heal in het verleden. Als je iemand moet healen voor een kleine hoeveelheid en efficiëntie is een probleem (Flash Heal is hier een verkeerde keuze), dan gebruik je Heal. Het moet de ‘go-to direct healing spell’ worden van de Priest, tenzij je iets groters (Greater Heal) of iets snellers (Flash Heal) nodig hebt. Andere healing classes krijgen een soortgelijk iets.Mind Spike (level 81): Met Mind Spike deel je Shadowfrost damage uit en plaats je gelijk een debuff op je target dat latere Mind Spike damage verbetert. De bedoeling van Mind Spike is om een plaats te vullen dat nu ontbreekt in Shadow DPS, maar het kan soms ook nuttig zijn voor healers. Mind Spike zorgt voor een snelle ‘vernietiging’ in situaties waar de Priest geen tijd heeft voor het opzetten van de normale rotatie, bijvoorbeeld als adds te snel dood gaan of als je telkens snel van target moet wisselen. Met het spammen van Mind Spike doe je ongeveer net zoveel damage als met Mind Flay op een target dat is getroffen met Shadow Word: Pain. Het is niet de bedoeling om het toe te voegen in een al volle Shadow rotatie. Het biedt ook Shadow met een spell die je cast als je uitgesloten bent van de ‘Shadow school’. Het heeft een cast tijd van 1,5 seconde, 30 meter bereik en geen cooldown.Inner Will (level 83): Dit verhoogt je snelheid met 12% en vermindert het gebruik van mana bij instant-cast spells met 10%. Dit hangt samen met Inner Fire, wat betekent dat je niet van beide spells tegelijk gebruik kan maken. Inner Fire biedt een spell power en Armor buff, Inner Will zou nuttig moeten zijn op een meer situationele basis.Leap of Faith (level 85): Dit haalt een groepslid (of raid) naar jouw locatie. Leap of Faith (of ‘Life Grip’) is bedoeld om spelers te redden die aggro hebben, gericht op PvP, of als ze ergens niet op tijd weg kunnen komen. Het is een instant cast, 30 meter bereik en heeft een cooldown van 45 seconden.

Veranderingen vaardigheden en mechanica: * Alle HoTs en DoTs (healing-over-time en damage-over-time) zullen profiteren van Haste en Crit. Haste HoTs en DoTs hebben geen kortere duur, maar een kortere periode tussen twee.* Blizzard wil Shadow Word: Death terugbrengen als ‘execute’, bedoeld om een speler te helpen die minder dan 25% health heeft. * Ze willen graag dat de Priest de rol behoud als een goede allround healer, maar ze willen de class ook verbeteren met healen. Ze willen graag dat de Priest een goede tank healer wordt, daar was de class een beetje vanaf gestapt in Wrath of the Lich King. Greater Heal is waarschijnlijk de goede keuze als tank-healing spell, hoewel ze ook gesproken hebben over het geven van een tweede schild aan Discipline. Een klein schild dat je op meerdere targets kan casten en een grote speciaal voor de tank of een ander persoon dat veel damage op zich neemt. * Divine Spirit en Prayer of Spirit worden verwijderd uit de game. Spirit wordt de primaire mana-regeneratie stat en ze willen niet dat het veel gaat verschillen tussen ‘alleen’, een kleine groep, en raid. Blessing of Kings en Mark of the Wild stimuleren Spirit ook niet.* Healers zullen zich meer moeten gaan richten op mana. Ze proberen niet om het de healers moeilijker te maken, maar juist leuker. Als je je niet echt druk hoeft te maken om mana is er niet echt een uitdaging meer. Je kunt dan net zo goed de hele tijd je beste en krachtigste spell gebruiken. De ‘vijf-seconden’ regel gaat weg, want ze willen het ‘niets doen’ niet aanmoedigen. Ook de voordelen van buffs als Replenishment worden naar beneden gebracht, zodat Priests (en andere healers) zich niet zo ‘gestraft’ voelen als de buffs niet beschikbaar zijn.Nieuwe talents en veranderingen oude talents:* Ze willen de healing capaciteit van [b]Discipline/[b] verbeteren bij een enkel target. Een manier om ervoor te zorgen dat een schild niet altijd aantrekkelijker is dan healen.* Ze willen Holy verbeteren voor PvP. Een manier om dit te doen is ervoor te zorgen dat de healing productie tussen de twee specs vergelijkbaar is.* Shadow wordt verbeterd voor korte gevechten en de gevoeligheid van uitsluiting zal worden verminderd. * Discipline krijgt Power Word: Barrier als een talent mogelijkheid. Denk hierbij aan de groep van Power Word: Shield.* Holy moet wat interessanter worden om te spelen. Een nieuw talent moet de Holy Priest aandringen op een volmaakte healing staat wanneer hij of zij Prayer of Healing, Heal, of Renew drie keer achter elkaar cast. De bevoegde staat varieert, afhankelijk van de heals die je cast.* Aangezien de Shadow tree veel passieve damage-boosting talenten heeft, moeten ze een aantal van die talenten vervangen. Een idee is het nieuwe Shadow Orbs werktuig (zie het stukje hieronder bij Mastery), waar een orb eventueel damage kan verhogen van Mind Blast en de cast tijd van Mind Spike kan verlagen.* Misery heeft niet langer invloed meer op de spell Hit kans. Ze willen dat spelers hun gear kunnen aanpassen rond hun Hit cap en dat het niet variabel afhankelijk is van de groepssamenstelling.

Mastery Passive Talent Tree Bonussen:DisciplineHealingMeditationAbsorptionHolyHealingMeditationRadianceShadowSpell DamageSpell CritShadow OrbsAbsorptionVerbetert de sterkte van je schilden, zoals Power Word: Shield, Divine Aegis en Power Word: Barrier.RadianceJe directe heals voegen een klein heal-over-time component toe aan je target.Shadow OrbsHet casten van spells verleent een kans om Shadow Orbs te creëren die om je heen vliegen en je shadow damage verhogen. Dit moet vooral de lagere levels het idee van ‘Shadow Priest’ geven, voordat zij daadwerkelijk die vorm krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.