Londen is een van de steden waar ik het liefst ben. Naast de redenen zoals shoppen, bezichtigen, nachtleven, etcetera, is er nog 1 reden waarom ik zo graag naar Londen ga; Trocadero, de stoute droom van iedere arcade liefhebbende gamer.Trocadero is een gigantische arcadehal van 2 verdiepingen. Ze hebben er ontzettend veel verschillende games, van schietspellen tot grijpautomaten met knuffels erin. Het aanbod is heel gevarieerd, dus voor ieder wat wils. Het verbaast me overigens dat ze geen plattegronden uitdelen van deze arcade.

De eerste keer dat ik er kwam, raakte ik ontzettend verdwaald. Alhoewel de arcade in principe maar 2 verdiepingen kent, zijn deze niet allemaal gelijkvloers. Hierdoor zijn er verschillende gedeeltes wat het geheel ook wel een beetje knus maakt.Wat ikzelf een ontzettend grote plus vind aan deze arcade, is dat ze veel muziekspellen hebben staan. We weten allemaal wel hoe populair dit genre is, dus daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Onder andere Guitar Hero, Dance Dance Revolution en DJ Max Technika zijn speelbaar. Daarnaast stonden er ook nog ParaParaParadise, Beatmania, Pump It Up en In The Groove. In totaal stonden er ongeveer 14 verschillende muziekspellen, wat best veel is aangezien je in geheel Nederland niet eens aan dit aantal komt.

Standaard voor een arcade waren natuurlijk ook de race- en schietspellen. Deze heb ik niet geteld, het waren er gewoon ontzettend veel. Spellen gericht op het kleine publiek waren er ook. Om de zoveel meter stond wel weer een grijpautomaat waar de schattigste kleine beertjes je aanstaarden. Ook de nodige grappige spellen waren aanwezig. Zo kon je racen tegen elkaar op een pogo-stick, lekker op je gemak op een paard rijden of ervaren hoe het is om in een elektrische stoel te zitten (alhoewel ik me niet kan bedenken waarom je dat zou willen weten).

Naast het gevarieerde aanbod aan spellen, zijn er ook nog een aantal factoren die deze arcade uniek maken. Zo is er een bowlingbaan aanwezig, een klein casino en je kunt een ritje maken in de botsauto’s!Zoals je dus kunt lezen, ik heb me afgelopen weekend kostelijk vermaakt (ik weet niet tegen hoeveel machines ik “Hallo schatje!” heb geroepen, ik ben de tel kwijtgeraakt). Helaas kon ik niet veel foto’s maken; Net toen ik met mijn camera actief stond te fotograferen, kwam een meneer naar me toe die me duidelijk maakte dat foto’s maken niet toegestaan was. Echter voor jullie rede genoeg om zelf een kijkje te gaan nemen.

In actie op mijn favoriete dans apparaat: ParaParaParadise.

Trocadero is te vinden in hartje Londen dichtbij Piccadilly Circus. Entree is gratis en de meeste spellen kosten 1 pond. Er is mede een bioscoop en een aantal winkeltjes in het pand te vinden (en een Starbucks!). Meer arcades in het buitenland? Lees het verslag van Snes hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.