Een paar minuten geleden heeft Satoru Iwata, de directeur van Nintendo, een keynote gehouden op de Game Developers Conference. Hierin vertelde hij een paar interessante dingen. Zo zal er een nieuwe Zelda game komen voor de NDS en kun je vanaf vandaag WiiWare games en VC games downloaden naar je SD kaart om ze vervolgens af te spelen via de SD kaart. Ik heb net een persbericht ontvangen van Nintendo met daarin meer informatie.

Persbericht:President van Nintendo Satoru Iwata onthulde vandaag verrassingen voor consumenten en nieuwe mogelijkheden voor spelontwikkelaars, in zijn toespraak op de Game Developers Conference. Iwata kondigde een nieuwe oplossing aan voor opslag op Nintendo’s Wii systeem en toonde videobeelden van een nieuw Nintendo DS spel in de The Legend of Zelda reeks.

Het feit dat er nu wereldwijd meer dan 50 miljoen Wii-systemen en meer dan 100 miljoen systemen uit de Nintendo DS-serie zijn verscheept, geeft spelontwikkelaars meer mogelijkheden. Iwata zei: ‘Spelontwikkelaars hebben de mogelijkheid om dingen uit te vinden die spelers nooit eerder hebben gezien of zich zelfs maar konden voorstellen.’ Nintendo noemde ook verschillende belangrijke initiatieven die consumenten binnenkort kunnen verwachten. Enkele hiervan zijn beschikbaar op de Nintendo’s stand op de GDC. Nintendo DSi Het nieuwe draagbare DSi-systeem is vanaf 3 april verkrijgbaar in Europa. Gedurende de eerste zes maanden na lancering, ontvangen klanten die het systeem kopen en verbinding maken met de Nintendo DSi Shop automatisch 1.000 Nintendo DSi Points, die in de Nintendo DSi Shop kunnen worden ingeruild voor downloadbare Nintendo DSiWare spellen en applicaties. Om de gratis Nintendo DSi Points te ontvangen, moeten consumenten voor 3 oktober 2009 een bezoek brengen aan de Nintendo DSi Shop. De Nintendo DSi Points kunnen op ieder later tijdstip ingewisseld worden (draadloze breedband internettoegang vereist). De Nintendo DSi Shop werkt op een vergelijkbare manier als WiiWare in het Wii-winkelkanaal en zal een verscheidenheid aan downloadbare Nintendo DSiWare spellen en applicaties bieden. Deze spellen en applicaties zijn beschikbaar in vier verschillende prijscategorieën: gratis, 200 punten, 500 punten en 800+ punten. Consumenten kunnen Nintendo DSi Points met behulp van een creditcard aanschaffen in de Nintendo DSi Shop of ze kunnen ze bemachtigen door bij verkooppunten een Nintendo Points Card te kopen, om die in te wisselen in de Nintendo DSi Shop. Alle punten van een Nintendo Points Card dienen ingewisseld te worden in de Nintendo DSi Shop. Nintendo Points Cards zijn nu beschikbaar bij verkooppunten. Iwata toonde de bezoekers van de conferentie een aantal Nintendo DSiWare spellen en applicaties, zoals Moving Memo Pad (voorlopige titel) en WarioWare: Snapped! De eerste laat gebruikers zelf geanimeerde flipbooks ontwerpen, terwijl WarioWare: Snapped! de functionaliteit van de Nintendo DSi Camera gebruikt om een frisse spelervaring te bieden.

Op de beursvloer kunnen bezoekers van de conferentie een aantal van de Nintendo DSiWare spellen en applicaties ervaren die binnenkort beschikbaar zullen zijn. Pyoro en Art Style: Aquite zijn leuke minigames die perfect zijn om onderweg te spelen. Software voor Nintendo DS en Nintendo DSi

Het nieuwe spel The Legend of Zelda: Spirit Tracks dat Iwata aankondigde, zal de intuitieve besturing van Phantom Hourglass benutten in een compleet nieuw avontuur dat echte Zelda fans erg zullen waarderen, terwijl het toegankelijk zal blijven voor alle DS-bezitters. Het concept achter dit Zelda spel behelst het gebruiken van een stoomlocomotief om rond de wereld te reizen, het wisselen tussen Phantom en Link om kerkers te verkennen en het oplossen van puzzels met behulp van nieuwe voorwerpen.

Wii

Aangezien het aanbod van downloadbare WiiWare en Virtual Console spellen blijft groeien, hebben Wii-bezitters Nintendo gevraagd om te voorzien in eenvoudige, uitgebreide opslagruimte. Met ingang van vandaag kunnen Wii-bezitters gedownloade WiiWare- en Virtual Console-spellen en kanalen direct opslaan op SDHC- en SD-geheugenkaarten. Via een SD-menupictogram in het Wii-menu kunnen consumenten de spellen die op een SD-kaart zijn opgeslagen selecteren en starten. Wanneer spellen of kanalen worden gestart vanaf een SD-kaart, is er een equivalent aan vrije ruimte nodig in het interne geheugen van het Wii-systeem. Om ruimte vrij te maken in het interne geheugen kunnen gebruikers spellen of kanalen van het Wii-menu naar de SD-kaart verplaatsen. Deze functie is inbegrepen bij de nieuwste versie van het Wii-systeemmenu, die eigenaars binnenkort direct zullen ontvangen wanneer ze hun systeemmenu bijwerken. Spelers zullen blij zijn met die extra opslagruimte, want de Virtual Console zal met ingang van vandaag worden uitgebreid met arcadeversies van klassieke third-party games, zoals STARFORCE van Tecmo Ltd. en Mappy, Gaplus en Tower of Druaga van Namco Bandai Games Inc. WiiWare Om de nieuwe mogelijkheden voor onafhankelijke ontwikkelaars te illustreren, onthulde Iwata een spel voor WiiWare met de titel Rock N Roll Climber. Dit spel maakt gebruik van het Wii Balance Board, om gebruikers te helpen de ervaring van het rotsbeklimmen te simuleren. Het spel wordt ontwikkeld door Vitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.