Volgens Aaron Kaufman, community manager van Command & Conquer, gaat Electronic Arts forum accounts van spelers aan hun hoofdaccount koppelen. Op deze manier willen zij een vriendlijk en net forum creëeren. Dit betekent in de praktijk dat je een ban krijgt als je je op het forum misdraagt. Op zich kan je denken, niet zo erg, maar dit betekent wel dat je online géén enkele game meer kan doen die op je EA account geregistreerd staat.‘Your forum account will be directly tied to your Master EA Account, so if we ban you on the forums, you would be banned from the game as well since the login process is the same. And you’d actually be banned from your other EA games as well since its all tied to your account. So if you have SPORE and Red Alert 3 and you get yourself banned on our forums or in-game, well, your SPORE account would be banned to. It’s all one in the same, so I strongly recommend people play nice and act mature.All in all, we expect people to come on here and abide by our ToS. We hate banning people, it makes our lives a lot tougher, but its what we have to do. Those banned will stay banned, but like most other internet services, its not that hard to create a new fake e-mail account. However, its a lot harder to get a new serial key’Het punt is dat EA nergens aangeeft waarvoor je een ban zou kunnen krijgen. Niet in de Terms of use en ook niet onder Forum Help. EA heeft hierover vooralsnog geen commentaar gegeven en zo weet je als speler niet echt waar je aan toe bent. Krijg je een ban als je kritiek uit (met goede argumenten onderbouwd ofc.) op een spel en een admin is het daar niet mee eens?! De admin’s zijn geen pro’s en ook zij hebben wel eens een slechte dag waarop weinig goed gedaan kan worden.Ik heb zelf het idee dat ze sowieso op het forum enige uitleg moeten geven waarvoor je een ban zou kunnen krijgen. En een speler eerst een waarschuwing geven i.p.v. een directe ban, mét daarin uitgelegd waarom. Dan weet je wat je fout hebt gedaan en kan je daar eventueel rekening mee houden in de toekomst.Het EA forum is al eens eerder in het nieuws geweest, toen een community manager dreigde om accounts te blokkeren, nadat enkele gamers hadden geklaagd over de slechte kopieerbeveiliging van Spore. Uiteraard werd dit stellig ontkent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.