Vanaf 19 november zullen de laadtijden op de Xbox 360 aanzienlijk afnemen. Een dashboard update oftewel de New Xbox Experience maakt het mogelijk om games te installeren op je harde schijf, waardoor alles een stuk soepeler zal gaan draaien. The Playstation 3 heeft deze functie al langer. Er zal ook een knop komen waarmee je gelijk games kunt opstarten die op je harde schijf van de 360 staan opgeslagen.De website MTV Multiplayer heeft de nieuwe functie getest door een aantal games op hun Xbox 360 te installeren. Het opstarten van Grand Theft Auto IV, Fable II en Gears of War 2 verliep gemiddeld zo’n 14 seconden sneller. Bovendien waren de laadtijden tijdens het spelen aanzienlijk korter. Ook gaat de console een stuk minder geluid maken. Bij een geïnstaleerde game hoeft de xbox 360 haast niks te doen en maakt het dus veel minder geluid.De belangrijkste toevoeging is ongetwijfeld de Xbox Avatars, de tegenhanger van de Mii-personages voor de Nintendo Wii. Verder word ook de lay-out van het dashboard helemaal aangepast. De My Xbox Channel een stuk persoonlijker gemaakt, waarop je zo kunt zien welke games je hebt gespeeld. Op de Marketplace is ook een verandering doorgevoerd. In plaats van een lijst met titels, is nu te browsen op plaatjes. De bestverkochte content per regio zal eerder op de lijst staan. Hiernaast zal alles wat van de Marketplace is te halen, op het wereldwijde web staan, en dus te downloaden via de PC. En in het Spotlight Channel wordt aangegeven wat er te vinden is op Xbox Live, dit zijn zowel games en films. Dus nog 2 weken te gaan tot deze grote dashboard update, die waarschijnlijk de hele dag gaat duren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.