Het werd wel eens weer tijd dat we eens iemand het hemd van het lijf gingen vragen. Zo hebben we deze keer Waganoya een aantal vragen mogen stellen. Dat ze Call of Duty speelt mag dan nu wel duidelijk zijn. Maar dat ze hiermee in een internationale meidenclan zit, dat wist je waarschijnlijk niet! Of dat ze in het echt Janneke heet, wist je vast ook nog niet. Misschien dat het nu maar tijd is om het interview te lezen wat ik met haar heb mogen houden.
Zou je onze lezers even willen vertellen wie je bent en wat je doet?
Mijn naam is Janneke ik ben 16 jaar en woon in Wijk bij Duurstede (plaatsje vlakbij Utrecht). Ik zit op een school in Utrecht waar ik de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener – Politie doe. Daar leer ik meer voor de politieschool zodat ik daar uiteindelijk sneller word aangenomen. Als bijbaantje werk ik in een cafetaria. Erg gezellig!!

Waarom heb je voor deze opleiding of baan gekozen?
Ik wil al van kleins af aan bij de politie. Toen ik afgelopen jaar mijn diploma haalde van het middelbaar onderwijs wist ik gelijk wat ik wilde gaan doen. De politie! Aangezien je pas word aangenomen op de politie school als je 17/5 bent ben ik deze opleiding eerst gaan doen. Ik ben nu eerstejaars, dus nog 2 jaartjes te gaan en dan begint het echte werk!

Heb je ook een nickname? Hoe ben je hier aan gekomen?
Ik heb verschillende nickname’s. Maar degene die ik eigenlijk het meest gebruik ingame is Waganoya. In spelletjes was mijn naam altijd: unknown soldier. Ik had geen naam en kon ook niks verzinnen. Toen had ik word geopend en gewoon maar een paar toetsen in gedrukt en toen kwam Waganoya. Er zit dus verder geen bedoeling achter.

Wat zijn je hobby’s?
Ik hou ontzettend veel van voetbal, ga ook regelmatig naar wedstrijden en trainingen van FC Utrecht. Dat is mijn club! Zelf doe ik het niet meer. Vrienden zijn ook heel belangrijk voor me dus leuke dingen doen met vrienden, bijv. uitgaan of een filmpje pakken in de bios komt ook regelmatig voor.

Je speelt games, wat is daar nu zo leuk aan?
Het is leuk om zo even onder het gezeur van alle mensen uit te kunnen komen. Ook vind ik het leuk om op teamspeak gezellig te babbelen met de mensen van je groep/clan. Of om samen een wedstrijd tegen een andere groep/clan te hebben. Ook speel ik The Sims, maar dat vind ik leuk om de huizen te bouwen en in te richten.

Hoe ben je met gamen in aanraking gekomen, weet je nog de eerste game die je ooit speelde?
Mijn vader kreeg een keer voor zijn verjaardag Call of Duty 1. Ik wilde wel eens kijken wat het was, ik startte het spel (singleplayer) en was gelijk verkocht. Ik wilde niks anders meer dan die singleplayer uit spelen. De eerste game die ik echt fanatiek speelde was The Sims 1. Daarna volgde Call of Duty 1 en Call of Duty United Offensive.

Speel je op de console, handheld of liever op je PC?
Thuis heb ik ook een PS2 staan, als die aanstaat speel ik Fifa of GTA. Verder niks. Mijn pc is het hoofdkwartier van de games voor mij.

Wat is je favoriete game ever?
Dat is toch wel Call of Duty United Offensive. De gameplay is super!

Is er nog een game waar je op dit moment met smart op zit te wachten?
Uhm.. nee! Call of Duty 5 is net uit en die heb ik ook al binnen.

Heb je een vriend? Nee, ik heb op dit moment geen vriend nee.

Je speelt Call of Duty 4 en gaf aan dat je ook Call of Duty 1 hebt gespeeld. Heb je de voorgangers ook gespeeld? Of ben je bij Call of Duty 4 zeg maar weer ingestapt?
Ik ben begonnen met Call of Duty 1 en de uitbreiding daarvan: Call of Duty United Offensive. Daarna heb ik de singleplayer van Call of Duty 2 gespeeld. En sinds januari 2008 ben ik Call of Duty 4 spelend.

Wat maakt deze game zo leuk?
De graphics van deze game zijn zo goed, ik vind het net echt. Je hebt allemaal verschillende wapens en levels die je moet unlocken door meer punten te halen. Zelfs nu ben ik nog bezig om de wapens tot hun uiterste te brengen.

Je wilde hier eerst zelf een team mee starten, maar dit is niet gelukt, kun je vertellen wat er zo lastig aan is om in de Benelux een meidenteam samen te stellen?
Met de groep/clan waar ik eerst in zat zochten we meiden die NL spraken om onze clan te joinen en zo wedstrijden te spelen tegen andere groepen. Er zijn weinig meiden die NL spreken en die gamen, in ieder geval die Call of Duty 4 doen. Wanneer je weer een reactie kreeg woonde ze te ver weg, en was haar ping (internet verbinding) niet goed of ze was te druk met school etc.

Inmiddels heb je je idee laten varen en zit je in een internationaal team genaamd…?
GirlGamers. Daar spelen meiden vanuit Engeland, Amerika, Zweden, noem maar op.

Hoe ben je zo bij dit team terecht gekomen?
Ik zocht al lang naar een groep met meiden. Door tussen de servers te zoeken kwam ik de server van deze meiden groep tegen. Door daar vele keren op te gaan ben ik in contact gekomen met de leaders van de groep, zo ben ik dus bij de groep gekomen.

Zitten er nog meer meiden uit de Benelux in?
Ja er zit nog 1 NL meisje in.

Wie zijn je mede-speelsters?
Nou, ik zou hun game namen geven: Shell, Aimz, Heike, Cleo, Toxic-Candy, Merlenoir, Tinkerbell, I-Baby, Jenna, Kama, Pixi-Penny, Mar1e en Sadistic

Heeft deze ‘clan’ meerdere squads?
Nee, het speelt voor de gezelligheid dus het is 1 groep die af en toe zich op kan geven voor een wedstrijd. En dan voor Call of Duty 2 of 4.

Wat is het doel van het team waar je in speelt? Online activiteiten, of zullen we jullie ook eens op een LAN Party kunnen bewonderen?
Met de GirlGamers groep zou het moeilijk gaan om allemaal samen te komen voor een LAN Party, dan zou het een leuke vakantie worden denk ik! Die groep is alleen voor Online activiteiten. Ook zit ik nog in een andere groep, dat is een Nederlandse groep met jongens, daar ben ik het enigste meisje maar het is wel super gezellig. Die groep is er ook voor online activiteiten, maar daar worden op dit moment geen LAN party’s voor georganiseerd maar wel weekendjes weg met z’n allen bijv.

Als jullie samen een wedstrijd willen spelen, spelen jullie dan tegen andere Call of Duty 4 meidenteams, bestaan deze eigenlijk wel, of zijn jullie aan de mannen overgeleverd?
Met Girlgamers spelen we in 2 leagues mee. Daar spelen we alleen maar tegen groepen met jongens. Zo zijn er wel groepen die bijv. 1 of 2 meisjes erin heeft zitten. Maar we spelen niet tegen volledige meidenteams zoals wij zijn.

Als laatste wil ik je nog vragen, heb je nog iets wat je aan onze lezers kwijt wilt?
Er zijn veel mensen die het stom vinden als een meisje Call of Duty speelt. Mijn ouders vonden het eerst ook een beetje raar dat ik elke avond op mijn kamer dat spel speel. Vind ik logisch want ik zit ook echt elke avond alleen maar boven! Trek je niks aan van mensen die je uitgaan lachen als je zegt dat je Call of Duty speelt, durf het te zeggen. En wil je als meisje in een meiden groep spelen? Ga dan naar http://www.girlgamer.co.uk

Ik wil Janneke also known as Waganoya bedanken voor haar tijd en wens haar natuurlijk veel plezier met haar Call of Duty clan! We houden d’r in de gaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.