Je bent in je jonge tienerjaren een fanatieke gamer. Zit elke dag na schooltijd een aantal uren door te brengen met je favoriete game. Huiswerk? Ja even snel tussendoor of gewoon niet. Eten? Okay omdat het moet, maar het liefste ook alleen op je kamer. Dat is volgens mij het beeld wat de meeste mensen hebben van jongeren die gamen, alleen op je kamer zitten gamen de hele tijd. Geen contact met de buitenwereld. Maar! Het blijkt toch net even anders te zijnā€¦Volgens een onderzoek gepubliceerd door de BBC, zitten veel jongeren niet in hun uppie te gamen. Ze spreken regelmatig af met vrienden om samen te gamen. Dit kan zijn online, met daarbij de hulp van ventrilo of teamspeak. Of gezellig bij elkaar thuis. Bij de jongeren die iedere dag achter de computer zitten, zijn geen noemenswaardige sociale problemen geconstateerd.Van de 1102 ondervraagde tieners, leeftijd 12-17 blijken 99% van de jongens en 94% van de meiden regelmatig een computerspel te spelen. Uit het onderzoek blijkt dat het een misvatting is om te denken dat computer games losstaan van het echte leven. Van de ondervraagden koos meer dan de helft voor een game waarbij ze over morele en ethische kwesties worden gestimuleerd. Ook games over sociale kwesties en inrichting van een land of stad erg populair. De populairste games; Guitar Hero, Halo 3, Solitaire en Dance Dance Revolution. Gamen is zo slecht nog niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.