Volgens NeoGAF staat in het Nintendo Power Magazine dat Rockstar met meer informatie over de DS game GTA: Chinatown Wars komt. Het spel zal een M-rating krijgen en bevat het de bekende GTA elementen. Een open spelwereld, de criminaliteit en de bekende sandbox gameplay, het zit er allemaal in.Het spel maakt gebruik van Cel-Shaded graphics en van het touchscreen waarmee je kan bewegen. Je kan kiezen om handmatig met de D-pad te richten of om dit automatisch te doen met de R knop. De interface van de gebruiker zal gebaseerd zijn op een PDA door gebruik te maken van onder andere GPS, Email, Contacten en een Media Speler.Verder is dood gaan niet meer zo pijnlijk als bij eerdere GTA games. Wanneer je faalt bij een missie respawn je namelijk op de plek waar het plot begon, terwijl je bij voorgaande delen respawnde bij waar je de missie aannam. De kans om bij een missie te falen is minder aangezien zij van kortere duur zullen zijn.Extra wrede puntjes zijn de toevoegingen van de vlammenwerper en de kettingzaag. Het feit dat er veel bevolking rond loopt of rijdt in de stad geeft de mogelijkheid om hier goed gebruik van te maken. Terwijl je op zoek gaat naar een mooi slachtoffer kan je genieten van de vele radio stations die in het spel zullen komen.Helaas zijn er nog geen nieuwtjes over de multiplayer of Wi-fi van het spel. Al weten we wel dat het mogelijk is om je stats naar de Rockstar Social Club website te uploaden via het netwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.