Ben je nog niet bekend het fenomeen LAN-parties lees dan even lekker verder voor een hele berg aan nuttige informatie. Met een handige lijst wat je mee moet nemen naar een LAN-PartyWat is een lanparty?Een LAN-party is een grote of kleine bijeenkomst van mensen die helemaal weg zijn van computergames. Op een LAN-party neemt iedereen zijn of haar eigen pc mee die hij/zij daar op het netwerk aansluit. De meeste LAN-parties duren een weekend lang van vrijdag rond 17 uur tot zondag rond 17 uur. De ene party begint wat vroeger dan de ander maar meestal komt het rond deze tijd uit. Op een LAN-party worden diverse games gespeeld. Competitie gericht en fun gericht zodat er voor ieder wat is. Buiten het gamen zijn er vaak nevenactiviteiten zodat je je nooit hoeft te vervelen.Hoe lang duurt zo’n LAN-party nou?De meeste LAN-parties duren een weekend lang. Een grote uitzondering hierop is CampZone die maximaal 11 dagen duurt. Je neemt gewoon een luchtbed en slaapzak mee voor de nodige nachtrust en verder kan je inprincipe alles op de LAN krijgen. Van ontbijt tot avondeten. En hoe groot zijn die LAN-parties ?Dat verschilt ontzettend. Je hebt kleine lokale verenigingen die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor zo’n 20-50 man, maar ook enorme LAN-evenementen met honderden bezoekers, soms meer dan 2000! Daarnaast heb je nog heel veel middelgrote lanparties, van 50-150 man.Wat voor spellen worden er eigenlijk gespeeld?Eigenlijk van alles. De First Persoon Shooters (FPS Games) hebben wel de overhand. Voorbeelden hiervan zijn Counter-Strike Counter-Strike:Source en Quake. Verder worden er regelmatig strategie games gespeeld (bijv C&C), en uiteraard ook andere spellen zoals TrackMania. Kortom zoveel dat je je niet hoeft te vervelen.Kan mijn computer er wel tegen als ik hem vervoer?Vele honderden mensen bezoeken regelmatig lanparties, en er gaat vrijwel nooit wat stuk. Zolang je niks laat vallen gaat er ook niets stuk. Wat het vaakste voorkomt is dat je kast beschadigd maar verder gaat er eigenlijk niets kapot. Wil je geen krassen op je kast? Wikkel dan gewoon je kast in een deken of in je slaapzak aangezien deze toch al mee gaat.Zijn er ook dames op een LAN-party aanwezig of ben ik dan de enige?LAN-parties zijn NIET alleen voor mannen/jongens. Op de verschillende LAN-parties kom je met regelmaat dames tegen. Zo zie je op Netgamez bijvoorbeeld in-w0nderland en DaMn verschijnen. Maar ook verschillende dames die niet in een clan zitten maar bijvoorbeeld met het vriendje meekomen zijn aanwezig. Wel zijn de mannen meestal in de meerderheid maar dit maakt het niet minder gezellig.Noem eens wat LAN-parties op.Nou je hebt dus Netgamez, Regroup, CampZone, The Party, TiMeS en nog vele anderen. Ieder van deze parties heeft zijn eigen site. Gebruik even google en je vind er nog veel meer.Ik wil naar een LAN-party.Dat is goed nieuws. Houd met regelmaat de gamesite in de gaten. (www.female-gamers.nl, http://www.gamelux.nl, http://www.gameparty.net etc) Hierop zie je vaak aankondigingen voor LAN-parties die zullen komen.Ik weet het nog niet.Als je nog niet zeker bent of het wel iets voor jou is dan is het eigenlijk altijd wel mogelijk om als bezoeker naar een LAN-party te gaan. Dan kan je voor een kleine prijs de sfeer komen proeven en misschien alsnog besluiten de volgende keer wel te gaan. Wat moet ik meenemen naar een LAN-partyComputerMonitorStroom o Stroomkabel kast o Stroomkabel monitor o Stekkerblok o Evt. extra verlengsnoer • Input o Muis/trackball o Muismat o Polssteun o Evt joystick o Toetsenbord • Geluid o Boxen (incl benodigde kabels) (als dit mag)o Koptelefoon o Evt audioverlengsnoer (kasten moeten vaak op de grond) • UTP-kabel (20 meter)Lege CD’s / DVD’s (voor als je een brander hebt) Software o Windows installatie cd of .cab files op harddisk o Drivers voor video-, geluids-, en netwerkkaart. o Installatie cd’s van spellen • Slaapspulleno Luchtbedo Slaapzako Kusseno Slaapkledij• En ook o Geld (voor entree en om eten/drinken te kopen) o Eten/drinken o Schone kleren (voor warm en koud weer)Door Bartje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.