Gamende vrouwen in Nederland zijn ondertussen al niet meer weg te denken. Maar wist je ook dat van ruim 10 miljoen Nederlanders die dagelijks internetten er 2/5 van de mannen en vrouwen een kwartier per dag besteed aan online spellen. Meestal zijn dit geen geweldadige games (dit geld voor mannen en vrouwen).Dit blijkt uit het onderzoek Consumer Insights ICT van TNS NIPO Technology, onder ruim achtduizend Nederlanders.

Vroeger was de hele game-scene voornamelijk een mannen wereld maar dat is verleden tijd. Vier op de tien(42%) vrouwen speelt met regelmaat een game. Bij de mannen is dit ongeveeer evenveel (44%). Onder de die-hard gamers is er nog wel een duidelijke verschil te zien want daar word er door mannen beduidend meer gespeeld. (12% ten opzichte van 6% onder de vrouwen).

Over het algemeen gezien zijn de mannelijke gamers jonger dan de vrouwen. Ongeveer 1/3 van de mannelijke gamers is jonger dan 25 jaar en ongeveer 1/4 van de vrouwen.PC versus ConsolesDe pc is nog steeds het meest gebruikte apparaat om games op te spelen (93%). Echter, voor de spelcomputers worden veel meer én duurdere spellen verkocht. Het lijkt erop dat veel pc-gamers online gratis spellen spelen, en bij het kopen van een spel vaak wachten tot die afgeprijsd is.Naast de pc is de Playstation 2 het populairst: zestien procent van de gamers maakt hiervan gebruik. De Nintendo Wii is flink aan het groeien in het marktaandeel op game gebied. Voornamelijk door de manier waarop de spellen bestuurd moeten worden. Je bestuurd hier namelijk een spel door middel van je eigen beweging in plaats van met een toetsenbord/muis of console die je stil kan houden.

Behalve de consoles en de pc’s word er ook nog behoorlijk gegamed op een mobiele console. 22% van de gamers speelt naast het spelen op een pc/console ook nog op een mobiel apparaat. Voorbeelden hiervan zijn Nintendo DS, Nintendo Gameboy, Playstation Portable en een mobiele telefoon. Tien procent van de Nederlandse gamers speelt regelmatig spelletjes op de mobiele telefoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.