De verkoop van Sony’s nieuwste gamecomputer de playstation 3 gaat niet al te goed als men naar de verkoopcijfers kijkt. Topman Nobuyuki Oneda van Sony zegt ook dat het aantal verkochte playstations niet zoveel is dan dat ze gehoopt hadden. Maar Oneda is geen negatieve denken er zegt toch: ” De verkoopcijfers van de Playstation 3 zijn gestegen, toch maken we nog altijd verlies door onze strategische keuze om de console onder de productieprijs te verkopen. Echter, doordat de verkoopcijfers lager waren dan verwacht, maken we ook minder verlies dan we hadden verwacht.”[toggle= lees verder]Afgelopen donderdag maakte Sony bekend met een verlies van 237 miljoen dollar voor haar games divisie te kampen. Dit verlies is voornamelijk te wijten aan het feit de Playstation 3 te verkopen onder de productieprijs. Er wordt uitgegaan van een verlies van 200 dollar per console.

Playstation 3

Nobuyuki Oneda gaf verder aan dat het grootste gevecht nog moet komen voor de Playstation 3, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat de software ontwikkelaars de console zullen blijven steunen. [/toggle]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.