GameplayAssassins Creed gaat over een jongen die onderzocht wordt door een paar wetenschappers. Zij denken dat de jongen ooit huurmoordenaar is geweest en bekijken daardoor zijn herinneringen van vroeger. Je speelt dus eigenlijk de herinneringen van die jongen af.

Steden
Er zijn verschillende steden waarin je kan rondlopen en in elke stad is wel wat te beleven. Je kunt met je paard naar steden toe rijden zodat het niet uren duurt voordat je er arriveert. In elke stad zijn er wel een stuk of 9 viewpoints, dit zijn uitkijktorens. Als je bovenop een viewpoint klimt heb je uitzicht over een groot deel van de stad. Hierdoor kan je vaak nieuwe dingen ontdekken zoals dorpelingen die gered moeten worden van soldaten. In elke stad word je eigenlijk wel gezocht door mensen, dus sluip je meestal door kleine steegjes of op daken, hoewel er ook bewakers op daken staan.

Missies
De missies bevinden zich in de steden waar je komt. Er is een vaste missie die je moet volgen om verder te komen maar los daarvan zijn er ook gewone missies die je voor de lol kan doen. Deze missies bestaan grotendeels uit; alle viewpoints vinden, alle dorpelingen redden, en zakkenrollen. Natuurlijk heeft elke missie wel zijn consequenties, want je komt er niet gemakkelijk vanaf al moord je een paar bewakers uit en er is ook een kans gesnapt te worden bij het zakkenrollen. Alles heeft dus risico’s, maar wat is een game zonder enige spanning?

GezochtNiemand vind het prettig als er een huurmoordenaar in de stad rondloopt, daarom probeer je ook niet op te vallen en alles stil te doen. Maar ook dit lukt niet altijd, als je actieve bewegingen maakt bij een bewaker komt die er ook wel achter dat jij niet een normaal persoon bent. Op dat moment vormt een klein driehoekje linksboven in het scherm dat rood begint te knipperen; je bent gezocht en ze zien je! Om niet meer gezocht te worden moet je jezelf verstoppen, dit doe je door ongemerkt ergens op een bankje te gaan zitten, of in een daktuintje te duiken, je moet dan wel uit het zicht zijn van je vijanden. Als je uit het zicht bent begint je driehoekje geel te knipperen en als je verstopt bent blauw. Als ze je uiteindelijk niet meer kunnen vinden word je weer normaal. Ook is het niet legaal om zomaar op de daken te lopen, dus als een bewaker je op een dak ziet verteld hij je dat je eraf moet gaan en als je dat niet doet krijg je weer problemen.

WapensJe begint gewoon met een volle wapenset: messsen die je kan gooien, een lang en kort zwaard en gewoon je vuisten. Na een tijdje worden je wapens weer afgepakt maar daarna krijg je ze uiteindelijk een bij een wel weer terug. Ieder wapen heeft zijn kwaliteit, met messen kan je gooien, met een kort zwaard kan je mensen van achteren door de keel snijden en met een lang zwaard kan je gewoon gevechten. Ook leer je na elke missie nieuwe strategieën. Zo kan je na een tijd al counterattacks maken, dat is dat je gelijk na de aanval van een andere toeslaat.

Vrienden.
Je hebt vrienden zoals je brotherhood. Maar gelukkig kan je ook in het spel nieuwe vrienden maken, als je bijvoorbeeld dorpelingen red van bewakers zullen zij je dankbaar zijn en je helpen met wegkomen als je gezocht wordt. Er zijn 2 groepen vrienden die je kunt krijgen: de scholars en de gewone citizen. De scholars kunnen je op plekken brengen waar je anders niet doorkan omdat dat wordt bewaakt door soldaten en de gewone citizen blokkeren de wegen van de soldaten wanneer je achtervolgd wordt, hoewel zij natuurlijk niet op het dak kunnen komen.

Mening:Ubisoft is er zeker in geslaagd om een goede game te maken die de PlayStation en Xbox bezitters nog even zoet kunnen houden, want naast alleen de missies uitspelen kan je ook nog eens de vrije missies doen! Waarom maak ik deze review eigenlijk nog? Hup, ik ga die game spelen!

Halen als:
– Je graag vrij rond wil kunnen lopen.
– Je houdt van mysterieuze mensen met kappen.
– Je graag stiekem overal rondsluipt en gebouwen beklimt.
Niet halen als:
– Je er niet van houdt om telkens op de vlucht voor soldaten te gaan.
– Je full-time actie wil, en niet af en toe gewoon iemand ongezien neersteken.
– Je een vaste missie wil, en niet allemaal geharrewar eromheen.

XLGamer heel erg bedankt voor deze review!Wil je zelf ook eens een review schrijven voor female-gamers? Stuur dan een email naar Witchy@female-gamers.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.