Misschien was je al op de hoogte van de laatste actie van de E-sportbond, maar mocht je nog niet op de hoogte zijn, lees dan vooral verder. Ze zijn gestart met een digitale handtekeningen actie op de website ikbengamer.nl. Je zet natuurlijk niet zomaar ergens je handtekening onder, maar het gaat om het volgende:Persbericht E-sportbond

wrote
Met de leuzen als “We pikken het niet langer!” en “Laat geen spelletje met je spelen!”, probeert E-sportbond ondersteuning te krijgen vanuit de gamewereld en een blok te vormen tegen het onterechte beeld dat is ontstaan. Jasper Schoo, voorzitter van de E-sportbond: “Het is natuurlijk onbegrijpelijk dat gamers gestigmatiseerd in een hoekje worden gezet. Zelfs de ouders van deze jongeren zijn vaak niet te spreken over de hobby die hun zoon of dochter uitoefent. Ze zijn bang voor het onbekende.”
wrote
Gamen is volgens E-sportbond juist goed. Jongeren leren in games multitasken, teambuilding, improviseren, stressbestendigheid, concentratie, strategisch denken, het omgaan met andere culturen, het gebruiken en toepassen van vreemde talen, IT-vaardigheden en het verbeteren van hun oog- en handcoördinatie. Het is daarbij opvallend dat uit recente onderzoeken blijkt dat gamen sociale contacten juist bevordert. Bovendien is officieel gameverslaving medisch nog niet aangetoond.E-sportbond is een jonge organisatie, die sinds de oprichting in 2005 hard werkt om van gaming een officiële sport in Nederland te maken. Jasper Schoo: “Naast het feit dat we gamen als sport willen stimuleren en reguleren, vinden wij dat er een rol voor ons is weggelegd om tegenwicht te bieden door ook de positieve kanten van gamen te benadrukken. Daarvoor hebben wij ondersteuning vanuit de gamewereld nodig, om namens hen op te treden.Tijdens de Gameplay is er ook een massale inzamelingsactie gehouden, maar ook in de komende weken kun je volop meewerken. Deze handtekeningen zullen zij onder andere overhandigen aan het NOC*NSF, om gaming een stukje dichterbij te krijgen als een officiële erkende Nederlandse sport.

Je kunt op de website: ikbengamer.nl je handtekening indienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.