Enige tijd geleden hebben wij contact gezocht met John Jonk voor anderen beter bekend als Ins0mnia. Wij hebben hem gevraagd of het hem leuk leek om eens een artikel voor ons te gaan schrijven, zo gezegd zo gedaan en hebben we onlangs zijne erste column gepubliceerd. Vandaag kan ik zijn 2e column publiceren en hoop ik dat jullie hem net zo leuk vinden om te lezen als de vorige. :

Wat vooraf ging:Al sinds 1996 bezig met online gaming. Je kan dus best roepen, hij is een ouwe rot in het vak. Hij is ook voor verschillende organisaties actief geweest oa: Cyber X Gaming, GamePoint.net, GamePoint.de, SK Gaming, SoGamed, PlanetShogo, PlanetQuake, GameParty, Wolfenstein.nl, GameLux etc etc etc etc.Tegenwoordig doet John het rustig aan, hij is alleen nog maar actief bij ESreality, TGS Radio en ClanBase. Speelt ook niet meer op prof nivo, al heeft hij vroeger wel op hoog nivo RTCW/CSS gespeeld bij mysod en mTw.ATI. Tegenwoordig is hij gewoon lekker met WoW bezig en speelt fijn op de Wii of Xbox 360.

Naam: John “Ins0mnia” Jonk
Leeftijd: 24 jaar
Dagelijkse bezigheid: Call Manager / Dispatcher / PR
Games: Advance Wars / World of WarCraft /
Functie bij ClanBase: Chief of Public Relations
Functie bij ESreality: Site Administrator

De eersteLaatst kwam de vraag naar me toe: “John Wie is de eerste meid via het Net die je kent?” Jezus wat een vraag, want het alweer zo extreem lang geleden dat ik voor het eerst had ingelogged op de Wereld Wijde Web. Naja….www… het was geen echte Internet.. het was op GamePoint, de online Network voor iedereen die van Quake en Quake 2 hield. Je kon ‘gratis’ inbellen op hun netwerk waar bij je op hun servers met een low ping (Ja, 145ms was laag toen) om potje Quake World te spelen.Op deze servers was ik vroeger vaak te vinden als [GpW]Shadow. Heb hier al mijn vaardigheden geleerd betreft de first person shooter genre. Best tof want Quake was een verschrikkelijk snel spel en je kon het in principe al spelen op je prachtige 486DX 50 MHz maar het was aangeraden om te spelen op een Pentium Class PC. Geen probleem want ik liep toen rond met een vette Compaq 166hmz MMX met een VooDoo kaart.Op de servers heb ik ook voor het eerst leren chatten, op een gegeven moment zag ik dus een meisje… wooooooooow, een meisje op Internet en ook op Quake. Kan dat? Yip, het kon kennelijk, d’r naam was Heather van uit de UK, ze was 2 jaartjes ouder dan de 14 jarige John. Ze had me overgehaald om ICQ te downloaden en te installeren. Konden we sneller chatten met elkaar, dus zo gezegd.. zo gedaan. Nu nog heb ik ICQ! Gebruik het niet meer zo vaak wegens de wazige spam en de miljarden Russen die me steeds contact proberen op te maken.De relatie ging ‘pretty well’ maar zo als met elke vriendschap, de tand des tijds maakt relaties en breekt relaties. Net zo als in het echte leven met je oude klasgenootjes ofzo. Ja, tuurlijk heb ik nog geprobeerd om contact op te zoeken. Maar te vergeefs….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.