Het kon vorig jaar allemaal niet op; vanaf de zomer werd er een spervuur van goede games op ons afgevuurd. Het technisch perfecte BioShock luidde een periode in van een polonaise aan klasse A-games.
Voor de Wii zagen we door de bomen van middelmatige spellen het bos der mooie spellen bijna niet meer, totdat vrij snel achter elkaar het sublieme afsluitende deel van de Metroid Prime-reeks en natuurlijk de langverwachte instant-klassieker Super Mario Galaxy in de winkels kwamen te liggen. Met deze twee fantastische titels werd de fun-computer voor het eerst gekleurd op de kaart gezet en bewees Nintendo dat er ook echt goede games op de Wii gemaakt konden worden. De hoop voor 2008 gaat uit naar (Third-party-)developers die de technologie achter de Nunchuck en de Remote beter gaan begrijpen en dit jaar nog betere games voor onze geliefde Wii gaan uitbrengen.Voor de PlayStation 3, Xbox360 en PC kon de lol niet op, met toptitels als Mass Effect, Assassin’s Creed, Crysis, The Orange Box, Call of Duty 4, The Darkness, de footies Fifa en Pro Evo, Halo 3 en de multiplayer-only Warhawk wisten de meeste gamers niet meer waar ze hun zuurverdiende euro’s aan uit moesten geven.De gelukkigen die wat meer te besteden hadden, wisten van gekheid niet meer welk spel ze eerst moesten spelen. Maar nu…..nauwelijks 2 maanden later….is het 2008 en is het uitzonderlijk rustig op de game-markt. On-line draait het meeste nog op volle toeren, maar voor de single-players valt er weinig meer te beleven in de game-shops. Draait het dan toch allemaal om de knikkers voor de ontwikkelaars/uitgevers en moet alles koste wat het kost voor de feestdagen uitkomen waardoor we nu zonder top-games zitten? Waarom wordt het allemaal niet wat gespreidt en moeten we nu wachten tot eind april voor de eerste A-categorie game (GTA IV)? Ik heb, bij gebrek aan beter, gister maar weer eens F.E.A.R. uit de kast gepakt. Voor mij zegt dat genoeg…. Door Awake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.