Op de persconferentie tijdens de BlizzCon in Los Angeles gisteren, verklaarde Blizzard dat ze geen plannen hadden om echte geldtransacties in World of Warcraft of welk ander spel dan ook uit te voeren.Het wordt steeds populairder in Azië om ingame met echt geld spelpunten of items te kunnen kopen. Deze spellen beginnen ook in het westen te verschijnen. Blizzard wil hier echter niet aan gaan toegeven. Medewerker Frank Pearce senior vice president van product development reageerde door te zeggen dat Blizzard dergelijke intenties niet heeft. Ze willen spelers niet gaan verplichten dat ze moeten betalen voor voorwerpen ingame. Blizzard wil gamers uitdagen door zelf te werken binnen de wereld van World of Warcraft voor hun geld. Geld waarmee je nieuwe spullen kan kopen ingame.Verder liet Frank Pearce nog weten dat ze niet hard geraakt zijn door de beruchte goldfarmers. Dit zijn mensen die gold farmen en dit verkopen via internet. Ondanks de goldfarmers is de economiein World of Warcraft niet beschadigd en doet alles het nog steeds goed in de Auction huizen. Blizzard geeft aan dat ze het niet eens zijn met goldfarmers omdat ze ervoor zorgen dat niet iedereen met dezelfde middelen het spel speelt. Dit zal uiteindelijk de spelervaring beinvloeden.Een andere vraag die gesteld werd ging over de manier waarop wow een verslaving kan worden en wat het standpunt hierin was van Blizzard. De ontwikkelaars van het spel geven aan dat het spel met mate gespeeld moet worden. Om verslaving tegen te gaan kunnen bij jonge spelers ouders hier op toezien en bij oudere spelers vertrouwen ze op het gezonde verstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.