Jullie hebben vast wel van Xbox Live gehoord. Maar wat is het eigenlijk, en wat kun je er mee? Die vragen zullen allemaal beantwoord worden in dit artikel.Gamertag Om van xbox live gebruik te kunnen maken moet je een internet kabel en een gamertag hebben. Je gamertag kan zonder enige moeite via je xbox 360 aangemaakt worden, als je nog niet meerderjarig bent moet je echter wel toestemming hebben van een meerderjarige. Je gamertag is je profiel voor xbox live, daarom moet je ook een profielplaatje kiezen en kan je een onderschrift toepassen. Als je al een gamertag hebt, en je internet staat niet aan, kan het alsnog als een gewoon profiel dienen.ChattenXbox live staat vooral bekend om de online multiplayer, maar natuurlijk heeft het ook nog andere mogelijkheden zoals het chatten. Chatten kun je op verschillende manieren doen. Één van die manieren is via een headset, deze functie kan meestal ook tijdens het spelen van een online game worden gebruikt. Zo kan je dus met andere teamgenoten je tactieken bespreken of je vijanden hard uitlachen als je ze owned. Ook kan je gewoon chatten door typbuttons aan te klikken met je controller, al is dit ellendig veel werk en werkt dit niet tijdens het online spelen. Een andere manier van chatten is door gebruikt te maken van een IM Keyboard (zie afbeelding). Daarnaast is er ook een webcam voor je xbox 360 verkrijgbaar. Berichten Naast het chatten via xbox live kan je elkaar ook gewoon berichtjes sturen. Als je een headset hebt en te lui bent om te typen kan je ook iets inspreken, al moet de ander natuurlijk wel geluid hebben om jouw bericht te horen.Vriendenlijst Je hebt vast wel vrienden of kenissen die ook xbox live hebben, en anders ontmoet je vast wel een paar leuke gamers op het network. Die kan je dan een uitnodiging sturen om vrienden te zijn. Als zij deze accepteren worden ze aan jouw vriendenlijst toegevoegd. Via je vriendenlijst kan je zien wanneer de laatste keer was dat zij online waren, en als ze online zijn kan je zien wat ze op dat moment doen. Ook kan je de games die jullie hebben gespeeld vergelijken, zodat je kan zien welke achievements hij heeft die jij nog niet hebt.Rep Niemand stelt het op prijs als je snel met een potje kapt al ben je aan het verliezen. En niemand vind het leuk als ze tegen iemand gamen die constant zit te zingen met zijn headset aan. Dus moet je ook niet denken dat je ongestraft je gang kan gaan met gamers irriteren, het gaat toch allemaal van je reputatie af. Teminste, als je een gamer tegenover je hebt die zich zo aan je irriteert dat hij even een klachtje indient. Als iemand een klacht over je indient kan hij uit verschillende opties kiezen, namelijk of je zat te zingen, te schelden, te vroeg stopte, of misschien wel iets anders. Als je rep omlaag gaat zie je dat aan de 5 sterren die je hebt, er worden er minder gevuld/geel. Als je benieuwd bent op welke houding van je kritiek is geleverd dan kan je dat even kijken in je profiel. Er staat precies hoeveel procent voor welke opties hebben gekozen. Maar je hoeft nu niet angstig op je stoel gaan zitten bibberen en hopen dat niemand je rep beoordeeld, want je kan ook ‘preferred’ worden door spelers. Dit wil zeggen dat ze het fijn vonden om met je te spelen en de kans om met andere potjes bij hun te komen is dan ook groter, daarnaast word je reputatie er zeker niet slechter op.Marketplace Op de Xbox marketplace kan je veel dingen kopen. Een paar voorbeelden hiervan zijn; uitbreidingssetten van games, video’s, compleet nieuwe games, profiel plaatjes, arcade games, xbox thema’s en natuurlijk demo’s. De meeste demo’s zijn gratis, maar je kan ook kiezen ze te ‘unlocken’, oftewel, om de hele game te kopen. Een hele game kopen is helaas niet gratis en kost je dan ook Microsoft Points. Microsoft Points moet je kopen via je xbox network.Abonnementen Er zijn twee soorten abonomenten; silver en gold. Met een silverabonoment kun je via je marketplace downloaden en chatten met je vrienden. Dit abbonoment is dan ook gratis, met gold kan je dat ook PLUS online gamen tegen andere spelers. Om een gold abbonoment te betalen kun je kiezen tussen 3 periodes:-ongeveer €6,00 per maand-ongeveer €20,00 voor 3 maanden.-ongeveer €60,00 voor een jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.